kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
YLC mi GZL mi?
Boþuna tartýþýyonuz ustalar. Becerebilene hisse alsat en iyisi
Bence fonla filan uðraþmayýn, hisse alsatýný öðrenin.
Þu makale yardýmcý olabilir. Belli bir limiti aþýnca beyan etmek gerekiyor anlaþýlan (her sene deðiþiyor).
https://www.finansgundem.com/yazarla...yazisi/1643305
Osmanlý portföy ile ilgili yanýt veren arkadaþlara çok teþekkür. Evet bir fonda performans kaybý olmaya baþladý mý, onun toparlanmasýný beklemek biraz aptalca oluyor. Ben bunun en güzel örneðini Mükafat Katýlým Hisse Fonunda, kýsmen Albaraka Hisse Fonunda yaþadým. Mükafat'ta (tecrübesizliðime verin), evli aþký kendisine geri dönecek diye yollarý gözleyen kýzlar gibi bekledim durdum, ýhýýh, en kötü hissenin bile uçtuðu dönemlerde süründüler. En sonunda azar azar çýkýp baþka fonlara kaydýrdým. Albaraka bir nebze de olsa toparladý, hala gözlüyorum miskinliði tamamen atmýþ mý diye. Tacirler ise nispeten toparladý ama "sen de herkes gibisin artýk" tarzý bir fona dönüþtü; Oyak'ýn birinci deðiþkeni Tacirleri solluyor mesela.
Böyle sümsümleþip de bir þekilde acayip ataklar yapan bir tek IPB var galiba (benim gördüðüm).
Bu arada Ünlü Portföyün serbest hisse senedi fonu ULH bir ayda %180,467746 getiri saðlamýþFonda 5 þanslý yatýrýmcý var.
Yer Ýmleri