Neyse tartýþmanýn sonu tatlýya baðlanmýþ.

Yabancý fon tavsiyesi isteyen arkadaþa benzer karakterlere alýþtým son dönemde. Ben de sosyal bir tespit yapayým, çoðu 30 yaþ altý genç arkadaþlar, muhtemelen bu forumun gediklilerin çocuklarý.

Eskiden olsa belki ben de dahil olup aðýr yazardým ama artýk görmezden geliyorum en iyisi bu.
Nereden bu tecrübeyi edindim derseniz, bir dönem yurtdýþý gezilerimi paylaþtýðým bir blog sahibiydim, 20-30 bin kez okunan konular vardý. Ama yazýnýn içeriðini okumadan, ki o kadar bile vakti yok sanýrým, direk benle muhatap olma, yol güzargahý, rota, özel telefon isteme hakkýný kendinde gören bir kitleyle muhatap olmak zorunda kaldým. Bu cesaretleri beni cidden etkiledi. AVM'de bir tur ofisine girmiþ, ücreti peþin ödemiþ müþteri edalarýný anlamakta cidden zorluk çektim. Yazýnýn içeriðini okuyup okumadýðýný kibarca sormaya çalýþtýðýmda da biliyorsan söyle, tavýr-tatava yapma falan gibi, ters tepkilerle karþýlaþtým. Sanýrým son yýllarda böyle bir kitle oluþtu, uðraþmak istemeyen, hiç bir þey araþtýrmadan birilerinin onlar için her þeyi hazýrlayýp, mümkünse bedavaya aðýzlarýna beslemesini bekleyen.
Muhtemelen bana da cevap verecek arkadaþ ama, öncesinde ben olsam o soruyu nasýl sorardým diye önden yazayým.
"Yabancý fonlara yatýrým yapmayý düþünüyorum, biraz araþtýrma yaptým. Görebildiðim kadarýyla farklý ülke piyasalarýna, farklý þirketlere yatýrým yapan fonlar var. Yatýrým yapacaðým sektör ve firmalarýn, dünyanýn farklý piyasalarýnda iþ yapan, bir ülke yada bölgede oluþabilecek olumsuz bir durumda, riskimi daðýtabileceðim fonlarý bulmaya çalýþýyorum. Siz olsanýz hangilerini tavsiye ederdiniz? Neden?
Yer Ýmleri