-

Originally Posted by
tcspirit
Hocam bu fonlar sadece bu borsalarda hisselere mi , yoksa fonlara mı yatırım yapıyorlar?
Bahsettigim ak portfoy fonlari %99 direk hisselere yatirim yapar etf tarafi ile ilgilenmiyorlar pek hisselere yatirim yapip belli agirliklari degistirerek endeksi taklit etmeye calisiyorlar direk endeks getirisi beklemeyin pasif yonetip agirlik degistiriyorlar
SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-

Originally Posted by
Corbaciyan
Bahsettigim ak portfoy fonlari %99 direk hisselere yatirim yapar etf tarafi ile ilgilenmiyorlar pek hisselere yatirim yapip belli agirliklari degistirerek endeksi taklit etmeye calisiyorlar direk endeks getirisi beklemeyin pasif yonetip agirlik degistiriyorlar
Ak portföy fonları piyasada gördüğüm en iyi tematik fonlara sahip ve en iyi yönetildiğine inandığım fonlardandır. Pandemi döneminde mesela vadeli petrol fiyatları eksiye düştüğünde petrol fonu arayan herkes ak portföyün bu AES fonuna saldırdı. Günlerce aşırı talepten yok sattı. Çoğu kimse alamadı yada az alabildi o günlerde. Öncesinde alanlar almış olanlar ise ihya oldu.
Hatta bakın piyasada hala ak portföy dışında petrole dayalı fon yoktur. (yanılmıyorsam fon şeklinde yok yani.)
Son düzenleme : cennetyolu; 17-06-2023 saat: 14:49.
Sebep: Petrol fonu kodunun hatalı yazılması
-

Originally Posted by
cennetyolu
Ak portföy fonları piyasada gördüğüm en iyi tematik fonlara sahip ve en iyi yönetildiğine inandığım fonlardandır. Pandemi döneminde mesela vadeli petrol fiyatları eksiye düştüğünde petrol fonu arayan herkes ak portföyün bu AFV fonuna saldırdı. Günlerce aşırı talepten yok sattı. Çoğu kimse alamadı yada az alabildi o günlerde. Öncesinde alanlar almış olanlar ise ihya oldu.
Hatta bakın piyasada hala ak portföy dışında petrole dayalı fon yoktur. (yanılmıyorsam fon şeklinde yok yani.)
Ak portfoy sektorun onculerinden yatirimcinin ihtiyacina yonelik tematik fon cesitliligi ve populer tema olustugunda o temayi pazara surme bilgilendirme tarafi ile de yatirimcinin teveccuh ettigi pys lerdndir. Ancak tematik fonlarinda aktif portfoy yonetmez agirliklandirma yaparak pasif yonetim tarzi vardir
Aktif veya pasif yonetim tarzlarinin kendine yonelik avantajlari ve dezavantajlari vardir iyi kotu diye ayrim gercekci bir yaklasim degildir
*Bahsettiginiz petrol fonu kodu AES yazarken karisiklik oldu sanirim duzeltme yapayim nacizane
-

Originally Posted by
Corbaciyan
Ak portfoy sektorun onculerinden yatirimcinin ihtiyacina yonelik tematik fon cesitliligi ve populer tema olustugunda o temayi pazara surme bilgilendirme tarafi ile de yatirimcinin teveccuh ettigi pys lerdndir. Ancak tematik fonlarinda aktif portfoy yonetmez agirliklandirma yaparak pasif yonetim tarzi vardir
Aktif veya pasif yonetim tarzlarinin kendine yonelik avantajlari ve dezavantajlari vardir iyi kotu diye ayrim gercekci bir yaklasim degildir
*Bahsettiginiz petrol fonu kodu AES yazarken karisiklik oldu sanirim duzeltme yapayim nacizane
haklısınız kodu hatalı yazmışım düzelttim şimdi.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri