Sn virtue fed o ise baþladýðýnda dünyada taþ üstünde taþ kalmaz eksi 67 milyar dolar rezervle bizim canýmýza okurlar
Sn virtue fed o ise baþladýðýnda dünyada taþ üstünde taþ kalmaz eksi 67 milyar dolar rezervle bizim canýmýza okurlar
Bu bana 94 krizini hatýrlatýyor,4-5 tl olan dolar 40 tl olmuþtu,yüksek faizlen dolar 22'ye düþmüþtü,yani %90 düþmüþ oluyor dolar...Þimdi ise 11-12 olan dolar 18 oluyor peþinden açýklamalarlan 11 görülüyor düþüþ %70...açýkladýklarý sistem 1967 model,hani yeni Türkiye övülüyordu,eskiler geçmiþte kaldý deniliyordu,kýsaca sistemi çöktüðü için demode olmuþ sisteme geri dönüyorlar,demek 19 sene boyunca millet uyutulmuþ,zaten deðerli varlýklarýmýzý es geçiyorum bitik,talan edildiðinden,birþey yaptýlarsa özelleþmeden gelen 70 milyar dolarlan yaptýlar,yap iþlet hariç o zaten o hep ironi,olan elden çýkan deðerli varlýklarýmýza oldu,eðer onlar kalsaydý bu kadar iþizlik olmazdý,yaptýklarý bütün iþler yandaþçýlara ve kendilerine oluk gibi para aktý vatandaþa hiç faydasý olmadý,aynen John Perkinsin dediði gibi.
Dolar endeksi 110 olsun misal bakýn bizde dolarýn deðeri kac olut
C'deki sistem dosyalarýný silmeye baþladýðýmýza göre bir nevi formattýr üstad
ertesi gün de akit'te reisin yeni formatý dünyaya örnek oldu diye okuruz kesin.
kripto paraya vergi falan demeye baþladýlar, bu konuda da yine öncüyüz sanýrým dünyada. ayný düþük faiz, yalan enflasyon oranlarýnda olduðumuz gibi)
Keþke TL daimi þekilde dolara endexlense.
O zaman devaüasyon hýrsýzlýðý olmaz.
Sýrf tarihe adý yazýlsýn diye, (bu ve gelecek nesilleri yoksullaþtýrmak pahasýna) bizim müteahhitler kazansýn þeklinde gerçekçi olmayan kanal, havalimaný, þehir hastanesi, millet bahçesi gibi ucube iþler olmaz...
Ayaðýný yorganýna göre uzatýrsýn.
3 çocuk söylemi olmaz.
Mülteci cenneti olmayýz.
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
Bizim þu anda fed in 0.25 artýþý ile ülkeden çýkacak bir dolara tahammülümüz var mý.ben 2022 de ilk faiz artýrýmý.ini takiben nisanda borsalarda cokuslerin baþlayacaðýna inanýyorum.bizim borsayý dibine kadar satarlar.e gelen para ile de dolar alýp çýkacaklar.misal 10 milyar dolar on gün içinde çýksa eksi 100 milyar dolar rezerve gitsek ne olur.
Yer Ýmleri