-

Originally Posted by
kelebekx
İstikbal Bellona mağazaları bile yüzde otuz karla çalışıyorlar. Bunlar doğrudan üretici olduğu için bunların net kârı yüzde 50'den aşağı düşmez. O da Bütün giderler düştükten sonra net karı. 90 bine sattığı takımın maliyeti işçi, elektrik, kira vb. dahil 30 bini bulmaz diye tahmin ediyorum.
2008 yılında ev eşyaları+düğün masrafları için 40 milyar kredi çekmiştim. Elazığ'da üst sınıf bir mobilyacı sadece oturma gurubu için 9 milyar isteyince hanımı da alıp Ankara sitelerdeki üreticisine gittik. (http://www.abdullahtorun.com.tr/tr) Orada Elazığ'da 9 milyara satılan oturma gurubunun 4.2 milyara satıldığını gözlerimle gördüm. Çok daha iyisini yemek ve yatak odasıyla birlikte yarı fiyatına alıp dönmüştük. Mobilyaları da söz verdikleri tarihte mükemmel bir şekilde ambalajlayıp kendi kargolarıyla eve kadar ücretsiz teslim etmişlerdi. Yine zamanında Anadolu'dan İstanbul'a taşınacağım zaman evden eve nakliyat firması İstanbul dan gelen bi kamyonu ayarlayacağını söyleyince ben kendisinin taşımasını istemiştim, bunun üzerine o yaklaşık yakıt vb.giderlerine göre çok yüksek fiyat isteyince ben de onun maliyetini söylediğimde benim sezonum kısıtlı, yüzde yüz kazanmazsam işimi sürdüremem demişti. Demem o ki bu tür mal ve hizmet üreticileri yüzde yüz kazanmadan o işe pek girmiyorlar.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri