Emeðinize saðlýk sayýn KAFASINAGÖREYAZAN
Emeðinize saðlýk sayýn KAFASINAGÖREYAZAN
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
1-devanýn ciro sunun %10 unu geçmediði sürece sýkýntý yok.
2-bence tweeter hüstadlarýnýn abartýsý
3- bence gerçek etki buradan geliyor, sadece kap deðil, þirket kendini gizlemeye çalýþýyor, sanki yasa dýþý iþ yapýyorlar
bu arada ilacýn çýkarýlmasý büyük olay, ama pazar payý almasý, ciro yapmasý farklý bir süreç...geçen yýl davul zurnayla konfetilerle karþýlamýþtýk sutesgo yu, geçen yýl 6 ay satýþta kaldý, ne sattý belli deðil. ama bilançodan ilk10 a giremediði belli oluyor, belki de hiç giremeyecek.
özetle, her çýkardýðýn ilaç piyasada hak ettiði payý alacak diye bir kural da yok(pazarlama faaliyeti, kaçýncý jenerik, doktorlarýn tercihleri, sempatileri vs hepsi etkili)
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
@kafasýnagöreyazan,
eðer olumlu/olumsuz herhangi bir dönüþ olmazsa, tehdit içerikli ikinci bir mail atýlabilir bence...spk, cimer, saðlýk bakanlýðý vs her türlü kamu kuruluþu nezdinde þikayette bulunacaðým, ayrýca genel kurula avukatýmla katýlacaðým filan
pek takacaklarýný sanmýyorum, yine de yatýrýmcý bu konuyu takip ediyor mesajý verilmiþ olur aslýnda![]()
Pazara ne kadar çok yeni ürün çýkarýrsa okadar ciroyu olumlu etkiler. Saba ayaðýmýza bað oluyor derkende bundan bahsetmek istemiþtim aslýnda Saba küçük bir ilaç þirketi Lakin tüm ar-ge devaya çalýþsa katmerli daha güzel olurdu bizim için. Ama yapacak bir þey yok þirket eþit bir þekilde ürün portfoyunu geliþtirmeye çalýþýyor 2 þirketinde diye düþünüyorum.
Yüksek temettü vermeye baþlarsa tüm algýlar deðiþir. Bu senede para deðerli temettü vereceðini sanmýyorum. Dün 270 milyon tllik bono ödemesini gerçekleþtirdi. Bundan önceki 2 ödemeden önce tekrar bono borçlanýp ödemeyi öyle yapmýþtý. Bu sefer direk ödedi. Bu oranlardan çokta borçlanmak istemiyorlar gibi algýladým ben
Herkese iyi hafta sonlarý,
https://invst.ly/13rll8
Yükselen kanalýný kýrdýktan sonra 200 günlük hareketli ortalamasýna yaklaþýnca dönmeye çalýþýyor.
80,50 leri geçemezse 200 günlüðüne ( 74,25 tl ) ye , oradan aþaðý kýrarsa 70,30 tl ye yönelecektir. Teknik bu þekilde,
temeli zaten sizler anlatýyorsunuz.
Yer Ýmleri