Bugünde devre kesici girmez seri seri düþmez heralde... Muazzam bir bilanço sonrasý bu düþüþlerin izahý ne ola ki?![]()
Bugünde devre kesici girmez seri seri düþmez heralde... Muazzam bir bilanço sonrasý bu düþüþlerin izahý ne ola ki?![]()
Son düzenleme : kazanmaliyim; 30-05-2024 saat: 13:04.
Avrupafa,Ortadoðuda ve Tayvanda savaþ tamramlarý çalýyor.Yabancý kurun yaz aylarýnda yükselmeyeceði garantisi ile tahvillere girdi.Sonbahara kadar rezervlerimiz pozitif olur ve yabancý isterse çkkabilir.Ancak borsayý tahvilde para kazandýktan sonra düþünürler sanýrým.O zamana kadar borsa düþer ise tahvil kazançlarýný borsaya sürerler.Arkasýndan not arttýrýmý ile oluþan boða piyasasýnda da satýþ yapabilirler
gelen 2024-1 çeyrek bilançolara bakýnca geçen yýlýn ayný dönemine göre faaliyet karý ve net karýný arttýran þirketi bulmayý býrakýn hem faaliyet karý hem de net kar edebilen þirket hemen hemen yok gibi.
Böyle bir çeyrekte geçen yýlýn ayný dönemine göre faaliyet karý ve net karýn anlamlý bir þekilde arttýrmýþ olan bir deva büyük bireysel yatýrýmcý ve fonlarýn radarýna girecektir.
2023-4 dönem bilançosu birçoðunun dikkatini çekmiþ gibi görünüyor 2024-1 çeyrek bilançoyla çek edeceklerdir durumu. görünen oki bu karlýlýklar 2-3 çeyrekte de devam edecek gibi görünüyor.
Beklentilerinize katýlýyorum ama kýsa vadede ortam gergin.Ben 1986 senesinde yurtdýþýnda çalýþmamý sona erdirip Tðrjiye'ye göndükten sonra bþr yabancý arkadaþýn teçviki ile IMKB ye girdim.Ýlk aldýðým senetlwr Migros, Ereðli ve Ýþ Bankasý B hisseleri idi.O zamanlarda f/k=2 olan çok senet vardý.Ancak konjonktür kötüye gider ise millet f/k dinlemez satar kaçar.
sayýn pej o ayrý bir konu onlar içinde ayrý forumlar ayrý baþlýklar var borsaya mý yoksa sabit getirili yatýrmlara mý yatýrým yapmalýyýz isimli baþlýklar var o kunularý oraya yazmak daha doðru olabilir. Deva baþlýðýndaki bu forumda þirketle ilgili olumlu olumsuz bilgi paylaþýmý yapýyoruz. burada þirketi tanýmayan yatýrýmcýlarýn endiþelerini gidermek için paydaþlar bilgi paylaþýmý yapýyor þimdi birde buraya birde hisse yatýrýmý konusunda endiþesi olan yatýrýmcýlar gelip bu konuda endiþelerinin giderilmesini isterse arakdaþlarýn çoðu istifa eder haberin olsun![]()
Vergi için bildirilen kar rakamlarýna bakýnca, ilk çeyrek 1-1,5 milyar tl arasý bir kar gelebilir gözüküyor. Marj geniþ biliyorum, EM yüzünden kafalar karýþýk, biraz olumsuz deðerlendirildi galiba bu baþlýkta, ya da aklýmda öyle kalmýþ.
Sizin yorumunuz nedir?
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Þu anda hisse baþý 0.22 TL olumsuz algýlandý, ben de dahil.6600 TL temettü dalga geçmek gibi.Tamam büyüme potansiyeli yðksek bir hisse ama birçok yatýrýmcý,özellikle yabancýlar temettüye önem verir, makul bir temettü hisse alým maliyetini azaltmaya yardým eder.Temettü vermeyen, hþsse fiyatýný KAP haberleri ile desteklemeyen bir senet kýsa vadede populer olmaz.
Yer Ýmleri