Arkadaþýn karýn aðrýsýna "ben iyiyim onlar kötü sendromu" denir ve bu sekilde kendilerini yuceltme ihtiyaclarini tatmin etmeye calisirlar.
Arkadaþýn karýn aðrýsýna "ben iyiyim onlar kötü sendromu" denir ve bu sekilde kendilerini yuceltme ihtiyaclarini tatmin etmeye calisirlar.
Arkasýndan da genelde hakaret,tehdit ve küfür gelir.
Tamam artýk yazmayacaðým
Bu son mesajým olsun
Ayný ekip yine toplanmýþ
Mesele olumlu ya da olumsuz konuþmak deðil hisse düþüþünü görmemek görmezden gelmek hisse fiyatý düþtükçe dikkati baþka yöne çevirmek
Biz uzuncuyuz
geyikleri
Vs vs
Tamam sabahlara kadar olumlu konuþun ama seans açýlýnca gerçek dünya hoþ geldiniz
Borsa 2100 olmuþ bunun hacmi düþmüþ içi çekilmiþ portakala dönmüþ birileri herþey çok olumlu pozu peþinde
Çok inceliyorum ama bu kadar negatif bir fiyatlama için bir neden bulamýyorum. Geçen yýlki yaþanacak diye düþünüyorum belki bir haber düþer yakýnda(sadece tahmin yönlendirmek için söylemedim) . Belki de nedensiz düþüyor izleyelim bakalým 4 lü fk Lara geldik . 1. Bilançoda kadar 3. Lü fk lari da gösterimi ?
MI 6 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son 3-5 ay içinde döviz kurlarýnda yaþanan sert artýþ sonrasýnda özellikle ihracat tarafý güçlü sanayi þirketlerinden son çeyrekte çok güçlü hasýlat ve kar artýþlarý açýklayan þirketler oldu bazý þirketlerde (Ereðl-Þiþe-Froto gibi) 3-5 kat artan hasýlat, faaliyet karý ve kar rakamlarý var. O bakýmdan bakýlýrsa Deva'nýn bilançosu diðer þirketlere kýyasla biraz sönük kalýyor. Deva'nýn sýð ve derinliði az olan bir hisse olmasý da ayrý bir dezavantajý, ayrýca hisseyi kontrol eden de hakim bir güç var o bakýmdan piyasanýn ilgisi þimdilik çok daha güçlü bilanço açýklayan hisseler üzerine yoðunlaþmýþ görünüyor. Burada paylaþýlan yeni ruhsatlar, ilaçlar, yeni yatýrýmlar ar-ge personeli sayýsýnýn artmasý kuþkusuz uzun vade de çok önemli bilgiler ancak piyasa miyop olduðundan bu tür haberlerin þirket bilançolarýna yansýmasý olmadan hisse üzerinde olumlu bir etkisi olmuyor. Sözün özü þirketin özellikle yeni ilaçlar, yeni pazarlar ile ilaç zamlarýndan daha yüksek reel büyüme yani hasýlat tarafýnda geliþim göstermesi gerekiyor. Önümüzdeki çeyreklerde artan ilaç satýþlarý, zamlar yeni ürünler ve ihracat artýþlarý ile çeyreklik 1 milyar civarýnda hasýlat rakamlarý görebilirsek piyasanýn ilgisini çekeceðini düþünüyorum.
Sayýn @ardgass ve @denlis100 yorumlarýnýza katýlýyorum.
- 2021 ciro büyümesinin zayýf olmasý
- 2022 ilaç zammýnýn beklentiyi karþýlamamasý
Ekleme yapayým
- Son 3 yýlda yaþanan ihracat ivmesinin azalmasý
Bu veriler ýþýðýnda deva icin 2022 beklentileri .
Ýlaç zammý yýlda 1 kez yapýlýyor ve bitti (olumsuz)
Piyasaya yeni giren ilaçlarýn ciroya çok olumlu katký saðlamasý ( belirsiz)
Ýhracat ivmesini yeniden arttýrmasý (belirsiz)
Güzel bir beyin fýrtýnasý oldu . Sonuç piyasa haklý [emoji2].
2023 daha güzel olur umarým.
MI 6 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2022'yi þimdiden gözden çýkarmak doðru olmaz zira 2021 deki zayýf ciro ve ihracat büyümesini covid-19 olumsuz etkisi diye yorumlanabilir. 2022 de artan ilaç satýþlarý ve zamlarýn etkisiyle daha iyi olacak diye düþünüyorum. O yüzden ilk iki çeyrek bilançolarý görmek gerekir. Mevcut fiyatý ile hissenin pahalý olduðu söylenemez.
Yer Ýmleri