Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
154,00 10% 178,99 Mn 135,80 / 154,00
5,06 10% 70,20 Mn 4,42 / 5,06
188,10 10% 633,40 Mn 184,00 / 188,10
9,25 9.99% 230,31 Mn 8,27 / 9,25
13,43 9.99% 390,98 Mn 12,00 / 13,43
20,16 -10% 113,97 Mn 20,16 / 21,72
128,00 -9.99% 413,15 Mn 128,00 / 135,50
39,70 -9.98% 1,04 Mr 39,70 / 46,00
537,00 -9.97% 3,91 Mr 537,00 / 566,00
149,00 -9.97% 1,45 Mr 149,00 / 157,50
3,23 -8.76% 36,47 Mr 3,23 / 3,64
332,00 -2.21% 9,85 Mr 322,00 / 340,00
40,10 -1.86% 8,92 Mr 40,00 / 41,40
18,71 9.99% 8,68 Mr 16,77 / 18,71
72,90 -3.89% 8,32 Mr 72,80 / 76,20
20,58 -2.92% 924,75 Mn 20,56 / 21,38
420,50 -2.61% 5,23 Mr 419,75 / 433,25
332,00 -2.21% 9,85 Mr 322,00 / 340,00
778,50 0.52% 5,30 Mr 775,50 / 811,50
101,40 0.5% 674,31 Mn 101,20 / 104,80
114,60 -1.55% 426,90 Mn 114,40 / 117,70
420,50 -2.61% 5,23 Mr 419,75 / 433,25
35,78 -0.61% 128,28 Mn 35,46 / 36,40
11,40 1.97% 616,89 Mn 11,10 / 11,56
84,60 -4.08% 908,15 Mn 84,20 / 87,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 111/725 ÝlkÝlk ... 1161101109110111112113121161211611 ... SonSon
Arama sonucu : 5798 madde; 881 - 888 arasý.

Konu: DEVA - Deva Holding

1. deðerli arkadaþlar çok teknik yazmýþsýnýz , gördüðüm kadarýyla kýsa vadeci kalmamýþ senette, zaten yatýrýmcý azalýrsa kaðýtta gitmeye baþlar. daðýnýk kaðýdý spec uðraþmak istemez. mayýsta ilk çeyrek bilançoda kar enf. oranýnda gelirse fk düþecek. bu da kaðýda ilgi artýrmasý lazým. ara zam ilaçta olur mu dedikodu þu an.

2. Son dönemde yatýrýmcýlarýn þirket seçiminde dikkate aldýðý (hatta önceliklendirdiði desek daha doðru olur) önemli bir kriter oluþtu. O da, yatýrým yapýlan firmanýn yatýrýmcýlarýna (küçük ortaklarýna) bakýþ açýsý, aradaki iliþkiyi deðerli (ya da deðersiz) görmesi meselesidir. Bu kritere "ortaklýða bakýþ" diye bir isim uydurmuþ olayým.

Görebildiðim kadarýyla son dönemde "ortaklýða bakýþ" kriteri (geçmiþte hiç olmadýðý kadar) yatýrýmcýlarýn en önem ve öncelik verdiði seçim kriterlerinden birine dönüþmektedir.

Sektör iyiymiþ, büyüme þirketiymiþ, F/K'sý çok cazipmiþ, þuymuþ buymuþ, hepsi güzel de, artýk bazý þirketler "ortaklýða bakýþ" kriteri sebebiyle direkt olarak portföylerin kara listelerine giriyorlar. Cem-i cümlenin bildiði yazýlým firmasý, çikolata gofret üreticisi bir diðeri vesaire, yatýrýmcýlar bu gibi "mimlenmiþ" firmalardan net bir biçimde uzak duruyorlar. Tabi tam tersi de geçerli denebilir.

Yani "ortaklýða bakýþ kriteri" açýsýndan olumlu bir reputasyon biriktirmiþ olan firmalar (örnek olarak "tarýmcý" ve "petrokimyacý"larýn kulaðýný çýnlatmýþ olayým) piyasa çarpanlarýnýn çok üzerindeki deðerlerden alýcý (ortak) buluyorlar. Ýþin ilginci (yanlýþ bulduðum için söylemiyorum) bu ortaklar çok da memnunlar yatýrýmlarýndan. Arada (haklý ya da deðil, veya anlamlý ya da deðil) bir güven iliþkisi var yatýrýmcýsýyla kurum arasýnda.

Sadede geleyim; Bence Deva yatýrýmcýsýnýn önündeki en ciddi risklerden birisi, bu firmanýn"ortaklýða bakýþ" kriteri açýsýndan piyasanýn mimlediði firmalar arasýna girmekte oluþudur. Deva yönetiminin böyle bir derdi yok, anlýyorum da (gerçi meselenin özü de bu zaten), bu algý firmaya kalýcý bir biçimde yapýþýrsa, gerçek ederini uzun vadede bile bulmasý tesadüflere kalacaktýr diye düþünmekteyim (portföyündeki Deva aðýrlýðýný peyderpey azaltmakta olan, ancak 2022 bitmeden sýfýrlamayacak olan bir ortaðý olarak).

3.  Alýntý Originally Posted by Ingenieur Yazýyý Oku
    Son dönemde yatýrýmcýlarýn þirket seçiminde dikkate aldýðý (hatta önceliklendirdiði desek daha doðru olur) önemli bir kriter oluþtu. O da, yatýrým yapýlan firmanýn yatýrýmcýlarýna (küçük ortaklarýna) bakýþ açýsý, aradaki iliþkiyi deðerli (ya da deðersiz) görmesi meselesidir. Bu kritere "ortaklýða bakýþ" diye bir isim uydurmuþ olayým.

Görebildiðim kadarýyla son dönemde "ortaklýða bakýþ" kriteri (geçmiþte hiç olmadýðý kadar) yatýrýmcýlarýn en önem ve öncelik verdiði seçim kriterlerinden birine dönüþmektedir.

Sektör iyiymiþ, büyüme þirketiymiþ, F/K'sý çok cazipmiþ, þuymuþ buymuþ, hepsi güzel de, artýk bazý þirketler "ortaklýða bakýþ" kriteri sebebiyle direkt olarak portföylerin kara listelerine giriyorlar. Cem-i cümlenin bildiði yazýlým firmasý, çikolata gofret üreticisi bir diðeri vesaire, yatýrýmcýlar bu gibi "mimlenmiþ" firmalardan net bir biçimde uzak duruyorlar. Tabi tam tersi de geçerli denebilir.

Yani "ortaklýða bakýþ kriteri" açýsýndan olumlu bir reputasyon biriktirmiþ olan firmalar (örnek olarak "tarýmcý" ve "petrokimyacý"larýn kulaðýný çýnlatmýþ olayým) piyasa çarpanlarýnýn çok üzerindeki deðerlerden alýcý (ortak) buluyorlar. Ýþin ilginci (yanlýþ bulduðum için söylemiyorum) bu ortaklar çok da memnunlar yatýrýmlarýndan. Arada (haklý ya da deðil, veya anlamlý ya da deðil) bir güven iliþkisi var yatýrýmcýsýyla kurum arasýnda.

Sadede geleyim; Bence Deva yatýrýmcýsýnýn önündeki en ciddi risklerden birisi, bu firmanýn"ortaklýða bakýþ" kriteri açýsýndan piyasanýn mimlediði firmalar arasýna girmekte oluþudur. Deva yönetiminin böyle bir derdi yok, anlýyorum da (gerçi meselenin özü de bu zaten), bu algý firmaya kalýcý bir biçimde yapýþýrsa, gerçek ederini uzun vadede bile bulmasý tesadüflere kalacaktýr diye düþünmekteyim (portföyündeki Deva aðýrlýðýný peyderpey azaltmakta olan, ancak 2022 bitmeden sýfýrlamayacak olan bir ortaðý olarak).
    Güzel yazmýþsýn. Biz buna patron faktörü diyorduk, yeni ismi ortaklýða bakýþ faktörü olmuþ. Aslýnda benim yatýrým kriterlerinde 1-0 faktörü olarak adlandýrdýðým konu bu. Yani geçemiyorsa nu kriterden diðer hiç bir þeyin önemi yok. Deva bu açýdan sonýgo geçiyordu, ancak bu ilgisiz tavýr sürerse ben de buradan elerim ilerde.

Bu arada sasa be hektaþ ý kafama silah dayasalar almam…gerçi 3 yol önce de böyle diyordum. Ama benim bir kriterim de bu, temel olarak çok pahalý hisseyi almam…elimde olsa satar mýydým, o da hayýr. Hisse çok gitti diye satýlmaz. Ama temel olarak çok pahalý ise de almam.

Burada ve Twitter da son haftalarda bunlarý yazmaya çalýþýyorum. Momentum trade deniyor buna, gideni alýyor millet, gitmeyen de bedava bile olsa dönüp bakan yok.

Hadi diyelim deva yatýrýmcýsý 1 yýldýr büyük zararda…peki banka yatýrýmcýsý? 10 yýldýr zararda, paralarý çöp oldu…onu düþününce bizim çektiðimiz çok acý gelmiyor ama ben o kadar beklemem tabi…deva ile orta vadeden uzun vade yatýrýma geçtim, bu da benim þansým. Bu kararý deva öncesi alsam, þimdi köþe olmuþtum
    Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53

Alýntý Originally Posted by esozcan Yazýyý Oku
    29.48 ve 29.68 deviyelerina kadar çekilmesi bile haftalýklarý bozmaz.. malsýz çulsuz olmakla birlikte çok yakýn takýpte..
    mevcut desteklerden vaz geçtim.. 30.50-80 aralýðýna bile razýyým yeter ki þu düzeltmeni bitir.. bu kadar yaylanma ile haftalýklarýný da bozacaksýn... umarýn yarýn bu iþi bitirirsin..
    Burada yer alan yatýrým bilgi,yorum ve grafikler ''Yatýrým Danýþmanlýðý'' kapsamýnda deðildir ve kesinlikle al-sat tavsiyesi içermez.

5.  Alýntý Originally Posted by Cautionary Yazýyý Oku
    Güzel yazmýþsýn. Biz buna patron faktörü diyorduk, yeni ismi ortaklýða bakýþ faktörü olmuþ. Aslýnda benim yatýrým kriterlerinde 1-0 faktörü olarak adlandýrdýðým konu bu. Yani geçemiyorsa nu kriterden diðer hiç bir þeyin önemi yok. Deva bu açýdan sonýgo geçiyordu, ancak bu ilgisiz tavýr sürerse ben de buradan elerim ilerde.

Bu arada sasa be hektaþ ý kafama silah dayasalar almam…gerçi 3 yol önce de böyle diyordum. Ama benim bir kriterim de bu, temel olarak çok pahalý hisseyi almam…elimde olsa satar mýydým, o da hayýr. Hisse çok gitti diye satýlmaz. Ama temel olarak çok pahalý ise de almam.

Burada ve Twitter da son haftalarda bunlarý yazmaya çalýþýyorum. Momentum trade deniyor buna, gideni alýyor millet, gitmeyen de bedava bile olsa dönüp bakan yok.

Hadi diyelim deva yatýrýmcýsý 1 yýldýr büyük zararda…peki banka yatýrýmcýsý? 10 yýldýr zararda, paralarý çöp oldu…onu düþününce bizim çektiðimiz çok acý gelmiyor ama ben o kadar beklemem tabi…deva ile orta vadeden uzun vade yatýrýma geçtim, bu da benim þansým. Bu kararý deva öncesi alsam, þimdi köþe olmuþtum
    "Patron faktörü" gibi yalýn bir tanýmlama varken benim icat gereksiz iþgüzarlýk olmuþ - aklýma gelmemiþti doðrusu.

Gideni alma, þirketler arasý sörf yapma, hepsi eyvallah, bunlar olur, doðaldýr. Lakin nacisane - kimseyi etkilemek istemem - yukarýda bahsettiðim yazýlýmcýnýn pay senedini, misal, yerde bulsam alýp eve getirmem. O derece güven duymuyorum firmaya. Umarým Deva gibi asýl iþini sahiden çok iyi yapan bir kurum bu temel performansýna raðmen zamanla benzer bir algý durumuna düþmez.

Ufak not: Senelerce ben de tarýmcýyla petrokimyacýyý pahalý buldum - evet bana göre sahiden de pahalýlar - lakin, geçenlerde tadýmlýk miktarlarda da olsa (nispeten doðru zamanlarda) elim gitti ve aldým (almaya cesaret ettim demeli). O gruplarýn "sevdalýlarýný" daha iyi anlýyorum þimdi.

Teþbihte hata olmasýn; "Delitay" Deva'nýn güzel zamanlarýný beklemedeyiz hasýlý.

Herkese bol kazançlar.

6.  Alýntý Originally Posted by Scapula Yazýyý Oku
    Ayrýca, aþaðýda kalýn karakterle alýntýladýðým bölümdeki duyguyu hissettim.
    Daha iyi ifade edilemezdi, ayný duygularý paylaþýyorum.
    Bu sizin Rizeli, benim de Çaykara'lý olmamla alakalý da olabilir.
    biz oralarýn sevmediðim yanlarý olsa da, açýk sözlülüðünü severim...yani kaba biri deðilimdir, ama döte de döt demeyi tercih ederim
    Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53

7.  Alýntý Originally Posted by Ingenieur Yazýyý Oku
    "Patron faktörü" gibi yalýn bir tanýmlama varken benim icat gereksiz iþgüzarlýk olmuþ - aklýma gelmemiþti doðrusu.

Gideni alma, þirketler arasý sörf yapma, hepsi eyvallah, bunlar olur, doðaldýr. Lakin nacisane - kimseyi etkilemek istemem - yukarýda bahsettiðim yazýlýmcýnýn pay senedini, misal, yerde bulsam alýp eve getirmem. O derece güven duymuyorum firmaya. Umarým Deva gibi asýl iþini sahiden çok iyi yapan bir kurum bu temel performansýna raðmen zamanla benzer bir algý durumuna düþmez.

Ufak not: Senelerce ben de tarýmcýyla petrokimyacýyý pahalý buldum - evet bana göre sahiden de pahalýlar - lakin, geçenlerde tadýmlýk miktarlarda da olsa (nispeten doðru zamanlarda) elim gitti ve aldým (almaya cesaret ettim demeli). O gruplarýn "sevdalýlarýný" daha iyi anlýyorum þimdi.

Teþbihte hata olmasýn; "Delitay" Deva'nýn güzel zamanlarýný beklemedeyiz hasýlý.

Herkese bol kazançlar.
    Bir de ben siyasi baðlantýlarý ile iþ yürütene önyargýlýyým...zaten spk vs hepsi ayný dümenin içinde. oyak grubundan çok þüphe etmesem de...öbürü biraz devrin adamý modunda..iktidar deðiþince bunun gibi çok firmanýn üzerine gidilir..hep 5 li çete deniyor ya, aslýnda ufaklardan böyle 100l lerce çete var...bu patronun kendi hisseleriyle oynadýðý, el altýndan bol bol trade ettiði konusunda hiç bir þüphem yok...ama spk da adamlarýn, hatta spk dan bile iþin içinde olan olabilir.

Alýntý Originally Posted by hasan polat Yazýyý Oku
    Sayýn Maslak 1 ben yine bir miktar deva aldým 2021 bilançosunda esas faliyetlerinden diger gelirler hanesinde 559milyon bir gelir var ve bu gelir bilançoyu iyleþtiriyor. geçen sene ise 151 milyonmuþ. Açýkca söyliyeyim ben bu kadar iyi bilanço beklemiyordum. geçen sene 23,5 ortalama maliyetli 10600 lotu 30,60 TL den verdim ve oh kurtuldum dedim. Þimdi benim sizden ricam esas faliyetinden diger gelirler hanesindeki gelirin esasý nedir ve bu gelir büyüyerek artmaga devam edebilirmi ? Yadýmcý olursanýz çok sevinirim. Selam ve satgýlarýmla.
     Alýntý Originally Posted by hasan polat Yazýyý Oku
    Aydýnlattýgýnýz için çok teþekkürler. Ben fazla anlamamakla birlikte stok ta tutulan malýn kendi öz sermayesi ile oldugunu biliyorum. Yaklaþýk bir milyar fakat elinde donen varlýklarda 2 milyar 200 milyon yaklaþýk para tutuyor bu miktar cirosundan fazla , Fayizler yuzde 20 civarý yýl sonu 400 milyon üstü fayiz gideri olur gibime geliyor. Tamam hammadde ihtiyaçlarý için döviz totmak zorunda ama neden bu kadar fazla diye endiþe ediyordum. Anladýgým kadarýyla patron iyi bir finanscý para ticaretide yapýyor. Yýlsonu 2021 karýnýn yarýsý 559 milyon olmasý aslýnda niçin yukarý hareket olmadýgýnýn izahý. Hayýrlýsý bakalým. Tekrar teþekkürler.
    Bu gün sizlere 1 ci çeyrek kar tahmininde bulunacagým. ama kutu hesabýyla degil,Benim hesabýma göre 350 milyon kar çýkrtabilir eksik olmazda belki biraz fazla olabilir. Bunu nasýl buldugumu sormayýn. Yalnýz sizlere birþey daha söyliyeyim, 2021 yýlý esas faliyet karý 600 milyon civarý yukarda patron finanscý para ticareti yapýyor falan diyorum ya hisse degerini borsada degerlendirirken spek bu asýl faliyetten olan geliri esas alýyor ve hisse baþý asýl karýn 3 tl oldugunu düþünüyor bunun için 10F/K 30 lu rakamlarda tutuyor Belki F/K yý 12 ye çeker. Bu dolar deger artýþ karý 559 milyondu o parayý spek veya piyasa herzaman olmasý mümkün degil diye F/K ya yansýtmýyor. Bunlarý nereden çýkarýyorsun diyede sormayýn. Sizlere þimdilik hayýrlý iþler

Sayfa 111/725 ÝlkÝlk ... 1161101109110111112113121161211611 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •