ortalýk çok karýþýk...bu gece tutuklama olursa pazartesi bist'in kötü olma olasýlýgý bayaga yüksek gibi sanki bakalým nereden dönecek...nakitte olanlara çok güzel alým fýrsatý verdi...
BÝMAS uzun vadeli simetrik üçgenden baðýmsýz olarak kýsa vadeli yükselen üçgen oluþturmaya baþladý ilginç bir þekilde.
Yükselen üçgeni oluþturup fitili ateþleyebilirse simetriðin alt bandýnýn altýna kaydýðý bölgeden tekrar simetriðin içine girebilir.
akþam youtube kanalýma videolu detay anlatýmý yüklerim arkadaþlar.
![]()
Son düzenleme : Subjective; 10-04-2025 saat: 14:29.
Youtube Teknik Analiz Kanalý -> @hisse.analiz
BÝM’in devreye aldýðý yeni yatýrýmlarý ile Türkiye genelinde toplam GES sayýsý 26’ya yükseldi15/04/2025 10:06:42
BÝM, Antalya ve Ýstanbul’da çatý üzeri, Erzurum ve Þanlýurfa’da arazi üzeri olmak üzere 4 yeni GES yatýrýmýný devreye aldý.
BÝM, 5 arazi üzeri, 21 çatý üzeri olmak üzere, toplam GES projesi sayýsýný 26’ya yükseltti. 4 yeni GES ile yaklaþýk 20 bin hanenin yýllýk enerji tüketimine denk üretim yapýlýrken, karbon salýmýnda yýllýk 25 bin ton azalma, 630 binin üzerinde aðaç kazanýmý elde edilecek. Yeni yatýrýmlarla birlikte BÝM’in GES projeleri ile Türkiye genelinde toplam kurulu gücü 96 MW’a yükselirken karbon salýmýnda yýllýk yaklaþýk 70 bin ton azalma saðlanacak.
BÝM Þanlýurfa ve Erzurum’daki GES yatýrýmlarý ile 1.645 maðazasýnýn ihtiyacýný güneþten karþýlayacak
Þanlýurfa ilinin Viranþehir ilçesinde devreye alýnan 17,88 MW kurulu güce sahip arazi üzeri GES yatýrýmý ile 800 maðazanýn enerji ihtiyacýnýn tamamý yenilebilir enerji kaynaðýndan karþýlanacak. Proje, karbon salýmýnda yýlda yaklaþýk 13 bin ton ile 340 bin aðaç kazanýmýna denk bir azalma saðlayacak.
Erzurum’un Hýnýs ilçesinde devreye alýnan arazi üzeri GES projesi ise 13,5 MW kurulu gücü ile 845 maðazanýn enerji ihtiyacýný karþýlarken, karbon salýmýnda yýlda yaklaþýk 11 bin ton azalmayla yaklaþýk 265 bin aðaç kazanýmýna eþdeðer katký saðlayacak.
BÝM çatý üzeri GES yatýrýmlarý sayýsýný 21’e yükseltti
Ýstanbul Ömerli deposunun çatýsýna kurulan 1,35 MW’lýk GES yatýrýmýyla ise karbon salýmýnda yýlda 770 ton ile 19 binin üzerinde aðaç kazanýmýna denk gelen azalma saðlanarak, deponun enerji ihtiyacýnýn %100'ü doðal kaynaklardan karþýlanacak.
Antalya Döþemealtý deposunun çatýsýna kurulan güneþ enerjisi panelleri ile depo enerji ihtiyacýnýn %60’ý yenilenebilir kaynaklardan karþýlanacak. Proje kapsamýnda elde edilecek üretim 320 hanenin yýllýk enerji tüketimine denk gelirken, karbon salýmýnda yýlda 10 bin adet aðaç kazanýmýna eþdeðer 400 ton azalma saðlanacak.
“Kalbimizden Geleceðe iz býrakýyoruz”
BÝM CEO’su Haluk Dortluoðlu GES yatýrýmlarýna iliþkin; “2020 yýlýndan bu yana güneþ enerjisi santralleri yatýrýmlarýmýzla enerjimizi güneþten alýyor, ‘Kalbimizden Geleceðe’ bir iz býrakmak için çalýþmalarýmýza aralýksýz devam ediyoruz. Ülkemizin dört bir yanýnda yeni GES projeleri hayata geçiriyoruz. Yeni yatýrýmlarýmýzýn katkýsýyla, 2025 yýlýnda Türkiye operasyonlarýmýzýn elektrik ihtiyacýnýn %25’ini yenilenebilir enerji kaynaklarýndan karþýlamayý hedefliyoruz. GES yatýrýmlarýyla sektörümüzde öncü konumdayýz. Yaþanabilir bir çevre ve sürdürülebilir bir gelecek için yenilenebilir enerji yatýrýmlarýmýza devam edeceðiz” deðerlendirmesinde bulundu.
BÝM 26 GES projesi ile karbon salýmýnda yýllýk yaklaþýk 70 bin ton azalma saðlayacak
BÝM’in 26 GES projesinin toplam gücü 96 MW’a ulaþtý. Yeni yatýrýmlar ile birlikte karbon salýmýnda yýllýk yaklaþýk 70 bin ton ile yýllýk yaklaþýk 1,7 Milyon aðaç kazanýmýna denk azalma saðlanacak.
ForInvest Haber Merkezi ( [email protected] )
Foreks
Kendi geçmiþine göre mevcut fiyatlar oldukça iyi gibi görünüyor.
yayýnladýðým bir önceki grafikte bazý üçgen oluþumlarýndan bahsetmiþtim.
bu yeni tabloda yükselen üçgeni simetriðe çevirdi ve Simetrik üçgenin de artýk sonuna geliyor. Karar aný...
475 üstü kapanýþlar simetriði yukarý kýrar. Akabinde 505 seviyesi direnç olarak hedeflenebilir.
videolu anlatýmý youtube 'a yükledim.
![]()
Youtube Teknik Analiz Kanalý -> @hisse.analiz
Migros son 15 senede 1-2 kez kar açýkladý, carfur denilen cisim asla kar açýklamadý ve vergi ödemedi, a101 görmedim ama þubelerden anlýyorum, tam bir soygun, þok tabiki kar açýklamaz ve vergi ödemez. Geriye sadece BÝMMM kalýyor, adam gibi kar açýklayan ve vergi veren. Bu düþünce ile %90 oranýnda BÝM'den alýþ veriþ yapýyorum, sabah 9 da simit dahil, özen gösteriyorum. Bu devirde baþtacý yapýlacak tek kriter vergi ödeyendir.
Yer Ýmleri