
Originally Posted by
ABKA
Evi ısıtmaktan ziyade YALITIM daha önemli.Yalıtım yoksa evi ısıtmak çok zor.
Bir de güney cephe ise (yazın biraz sıcak) gazla pek işiniz olmuyor.Özellikle kaliteli malzemeden mantolama çok işe yarar.
Yeni ev alacaklara önerim: güney cephe-yalıtım-orta kat ve ses yalıtımına dikkat etsinler.
Güney illeri için güney cephe dezavantaj olabilir.Kışı soğuk geçen yerler için ifade ettim.
sonradan yapılan yalıtım , yeni nesil nefes alıp verebilen malzemeden olmalı.köpük mü strafor mu nedir onla sonradan yalıtım yapılınca , evin içi nem olur. bu sefer nem yüzünden , yalıtımsızken evin içi 21 dereceyken üşümezken , yalıtım yapılınca evin içi 23 derece de olsa nemden üşürsün. yalıtım bina yapılırken üç katman şeklinde olur . dış , orta ve iç. normali bu sağlıklısı. yeni nesil nefes alıp veren malzemeler var onla kaplanmalı sonradan yalıtım yapılacaksa.
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Yer İmleri