Ülkemizin her alanda en büyük sorunlarýndan birinin ahlak kavramýný sadece bacak arasýyla sýnýrlý gören insan nüfusunun oldukça fazla olmasý olduðunu düþünüyorum.
Bulunduðum yere baðlý köylerde çýkarýlan yüzey kömürünün tonu 1600 tl olmuþ,ayný kömür geçen sene 500-600 tl aralýðýnda satýlmaktaydý.
Bre insafsýz,vicdansýz,honorless lar! ulan kömür yüzey kömürü kalitesiz,tüm daðýtým aðý 100 km yi geçmez,çalýþtýrdýðýn iþçinin aldýðý para belli,bu nedir? yok mu bunlarý denetleyen?þu doðalgaz gelse görecem o kalitesiz kömürü nerelerine monte edecekler...
Ayrýca,tüm yurdumda alýþkanlýk üzre zaten son 1 yýlda %100 ila%200 zam yiyen temel gýda ürünlerine geleneksel ramazan kazýðý ekleyen çok þerefli bilumum esnaf! sizlerede selam olsun....
Uygulanýr bi antiTröst yasasý yok Kartel yada Tekel oluþumu önlense
hyt bu derece pahalý olmaz
Bi iki tane market zinciri toplam otuzikibin adetlik maðaza gücüyle
Piyasayý domine ediyo abi
Bakkal çakkal çukkal sinek avlýyo
Böyle piyasada fiyat regülasyonu olamaz ki
X markette elma on TL
Y markette de ayný
Z markette de ayný
Ben pazarcýyým?
Niye 7 ye elma satayým?
Ben de on TL den veriyom
1 rekabetçi ortam yok
2 paran yoksa alma kardeþim kuralý geçerli
Piyasadaki the invisible hand
Ýþte o el . Kimin eli ?
To be or not to be
Wilhelm Þekspir
Bu sistemi düzgün bi sisteme bu saatten sonra
Modifiye edebilceklerini
Düþünmüyom
Anca vahvah dersin
Serzeniþ
O da uzaktan
Davulun sesi gibi
Kendime masallar.!!
Masallar dünyasý.!!!
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Ýktidarla,ekonomik sorunlar arasýndaki iliþkiyi kuramayacak bir kitle var. Bundan öte iktidar sayesinde kendi çýkarlarýný besleyip,ekonomiden, halkýn geri kalaný kadar etkilenmeyen ciddi bir kitle var. Olayý vahim hale getiren bu dengesizlik.
Sorun o hale geldi ki kýtlýkta,savaþta olmayacak þeylerle karþýlaþmaya baþladýk. Hesapta,bu zorluklara katlanmazsak sonumuz Ukrayna gibi olurmuþ diye aydýnlatýldýk. Ancak ekonomide Ukrayna'dan kötü duruma düþmemizin sebebini herkes baþka türlü açýklýyor. Kimi yapýlan köprüler hastaneler, kimi zincir marketler, kimi Kýlýçdaroðlu sebep diyor. Daha sorunun tespitinde bile kafalar karýþýk.
Henüz herkes acemi fakir.Zamanla bünyeler fakirliðe alýþacaktýr. Fakirlik,çözümü olan bir sorun. Ama iþin þirazesi kaçarsa beklenmedik durumlarýn ortaya çýkmasý korkutucu. Çünkü ne siyasette,ekonomide, eðitimde bir sistemimiz olmadýðý için herþey kaotik geliþebiliyor. Bu da tahmini güç süprizlerle karþýlaþmamýza sebep olabilir. Yani seçim olur iktidar deðiþir,sorunlar çözülür,bakýþ açýsý bana çok iyimser geliyor. 2001 de böyle oldu ama o zamanki þartlar bambaþkaydý.
Yer Ýmleri