2 gun once yazmistim.
Lbc
De hareketleniyor.
Az almistim 0.1 btc
SM-G930F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2 gun once yazmistim.
Lbc
De hareketleniyor.
Az almistim 0.1 btc
Ve ripple.
1 dolar.
https://coinmarketcap.com/currencies/ripple/
Inanilmaz.
bizim doge nin de maþallahý var![]()
Herhangi bir denetimin olmamasý borsa sahiplerinin bu manipülasyonda olmasýný rahatlýkla saðlar.
Olaydan anladýðým þu:
Dolaþýmdaki coin miktarý minimumda tutuluyor, yüzde90-95i manipülatörlerde.
Dolþýmdaki kendi kontrolleri dýþýndaki yani yukarýda bashettiðim yüzde5-10 civarýndaki coinlerin büyük kýsmý satýlsa dahi bu satýþý karþýlayacak güce sahipler.
Borsalara gerçekte olmayan hayali para sokabilirler çünkü ortak çalýþabilirler. Zira denetleyen hiçbir kurum yok cezai yaptýrým yok.
Þöyle düþünün bankacýlýk sisteminde karþýlýðýn yüzde10 da tutulmasý. Yani en yoðun ortamda dahi kullanýcýlarýn yüzde10nundan fazlasýnýn parasýnýn bankadan çekmeyeceði hesaplanmýþ.
Coin piyasasýnda böyle bir hesaplama var, yazýlmýþ algoritma buna göre iþliyor.
Sýkýþtýlar mý borsalar soyuluyor vs. açýk kapanýveriyor.
Yukarýda yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Bu Roger Ver denen dallama uzun zamandýr bitcoin'in belasý oldu çýktý.
Gerçi bitcoin bizim düþündüðümüz kadar güçlü ise böyle dal*araklara pabuç býrakmamasý gerekir netekim coinbase acayip kullanýcý kaybetti yediði son halt yüzünden.
Kriptocular, Ýota denilen coin hakkýnda fikri olan var mý..?
Ben 2500 çöp coin içinden buna sardým bu aralar
Yatýrým kapsamýnda deðerlendirelemez
Her coinin belli bir çýkýþ fikri var benim gördüðüm. Gerçek hayatta ne amaçla kullanýlacaðýný anlatan.
IOTA ise "IOT" yani "Internet Of Things", Türkçesi "Nesnelerin Ýnterneti" kavramýný hedeflemiþ.
IOT bir IT teknolojisi kavramý. "Endüstri 4.0" denilen bir kavramla birlikte çok konuþuluyor.
Günlük hayatta kiþisel, endüstriyel vb. kullanýlan her türlü cihazýn gelecekte birbiriyle konuþmasý anlamýna geliyor IOT.
Daha akýllý hale gelip birbirleriyle iletiþimde olmalarý demek.
Mesela örnek olarak; buzdolabýnýzda yumurta azaldýðýnda buzdolabýn otomatik olarak size mail/mesaj göndermesi. Siz onay verirseniz sizin belirlediðiniz kadar yumurtayý sizin kredi kartýnýzý kullanarak, atýyorum migros'un IOT sistemine sipariþ vermesi ve sizin akþam Migros'a uðrayarak hazýrlanmýþ sipraiþinizi alýp eve gitmeniz.
Örnekler sýnýrsýz kiþisel ihtiyaçlar, endüstriyel ihtiyaçlar hepsi bunun içinde.
IOTA dijital parasý ise bu kavramdan yola çýkarak chain teknolojisi üzerinden bu kavramý hayata geçirmeyi hedefliyor.
Aslýnda fikir olarak gayet güzel. Diðer birçok coin'den sýyrýlýyor. Diðerlerinin çoðu klasik blockchain kavramlarýný allayýp pullayýp token çýkarmýþ gibi sanki. Tüm bunlarýn içinden belli bir sektör, belli bir kavramý net bir þekilde hedefleyenler sivriliyor genelde.
Yer Ýmleri