Tam adamýna sordunuz Sn Kar_Adam
Ben de burada yeniyim.
Aynen sizin gibi düþünüyordum: Kripto para dünyasýný çok riskli buluyordum ve bilerek uzak kaldým, öðrenmek bile istemedim. Ama sonra bir arkadaþ vasýtasýyla biraz bilgi aldým ve hoop daldým. Acele etmiþim. 2 hafta sonra girsem, tarihi diplerden almaya baþlayacaktým. Neyse ki ihtiyatlý girdim, azar azar...Ben aldýkça düþtü, aldýkça düþtü, çýkar gibi yaptý, yine düþtü. Ben yine almaya devam ettim, çünkü piyasa güven verdi. Þu an iyiyiz Allah'a þükür.
DCEP, Merkez Bankalarý tarafýndan çýkarýlmasý planlanan dijital paralarýn Çin tarafýndan düþünüleni. Ama sanýyorum uygulamaya geçilmedi. Zaten Çin, kripto paraya karþý çok sert tedbirler alan, önce kripto para madenciliðini, sonra tüm kripto para iþlemlerini yasaklayan, aslýnda kripto paranýn yukarýda bahsettiðim düþüþlerinde en fazla söz sahibi olan bir ülke. Onlarýn Merkez Bankasýnýn çýkaracaðý dijital paranýn, Yuan'dan çok farklý bir yerlere geleceðini düþünmem doðrusu.
Kripto parada son bir aydýr ne alsan kazandýðýn doðru. Bazýlarýnda astronomik hareketler oldu. Bir ay içinde 10x, 20x, 30x yapanlar oldu. Yani bu aralar kaybeden yok. Dolayýsýyla, seninle paylaþtýklarý hesap ekstreleri doðrudur. Ama bu ne kadar sürer? Kimse bilemez. Þu an hava çok olumlu, ama, ama, ama...
Yani, her yatýrým aracýnda olduðu gibi, bunda da risk var. Ama iþ artýk çok büyüdü. Bazýlarýnýn dediði, benim de bir zamanlar inandýðým gibi, öyle Hollanda borsasýnda 16. Yy.da yaþanan lale soðaný çöküþü gibi bir þey olmaz. Ýniþler, çýkýþlar mutlaka olur, ama bu piyasa artýk ölmez.
Kripto para iþlemi yapýlan çok çeþitli platformlar var. Devamlý yeni yeni coin'ler çýkýyor. Bunlar bazý platformlarda oluyor, bazýlarýnda olmuyor. Ben, Türkiye'de yaygýn kullanýlan iki platform olan Paribu ve BinanceTR'de iþlem yapýyorum. TL olarak. Ama iþin derinine inenler Binance'ýn bile kendisini, yani international olanýný, hatta ismini bile bilmediðim platformlarda, USD olarak iþlem yapýyorlar. Ben o kadar bilmiyorum, bilmediðime de yanaþmýyorum. En azýndan þimdilik...

Yer Ýmleri