-

Originally Posted by
kelebekx
Az önce bi muhabbete denk geldim. Siz hiç coronadan ölen Suriyeli gördünüz mü diye? Deprem de Corona gibi olur muhtemelen, gariban, mağdur ve fakir Türk'ü kırar geçirir.
Araplar almiyor Suriyelileri. Anlasmalara imzalari yok. 120 Suriyeli almis BAE 2020'de.
Adamin vatandasligi degerli. 250 bin dolara Turk vatandasligi veriyrosun, adam 500 bin dolara ev alinca 3 senelik vize veriyor. Vatandasligini kimseye vermiyor. Arkadasimin babasi BAE kuruldugundan beri ulkedeymis, her 3 senede bir vizesini yenilemekle ugrasiyor. 60 yasina gelince de yenilemiyorlar, nerden geldiysen oraya git.
Eh o da iyi bir strateji aslinda. Ulkeye hirliyi hirsizi doldurmak yerine para yardimi yapiyorlar. O hirlinin hirsizin olmamasi da adamin ulkesinin degerini artiriyor.
-

Originally Posted by
666
Araplar almiyor Suriyelileri. Anlasmalara imzalari yok. 120 Suriyeli almis BAE 2020'de.
Adamin vatandasligi degerli. 250 bin dolara Turk vatandasligi veriyrosun, adam 500 bin dolara ev alinca 3 senelik vize veriyor. Vatandasligini kimseye vermiyor. Arkadasimin babasi BAE kuruldugundan beri ulkedeymis, her 3 senede bir vizesini yenilemekle ugrasiyor. 60 yasina gelince de yenilemiyorlar, nerden geldiysen oraya git.
Eh o da iyi bir strateji aslinda. Ulkeye hirliyi hirsizi doldurmak yerine para yardimi yapiyorlar. O hirlinin hirsizin olmamasi da adamin ulkesinin degerini artiriyor.
Bunun karşılığını da alıyorlar.
Şu anda dünyanın en prestijli pasaportu BAE pasaportu.
ABD, Almanya, Japonya değil.
Dünyada sadece 30 ülke BAE vatandaşlarından vize istiyor.
Acaba 1923 - 2002 arası kaç kişiye vatandaşlık vermişiz, son 20 yılda kaç kişiye vatandaşlık vermişiz ?
Böyle bir istatistik bulamadım.
-

Originally Posted by
izmut
Bunun karşılığını da alıyorlar.
Şu anda dünyanın en prestijli pasaportu BAE pasaportu.
ABD, Almanya, Japonya değil.
Dünyada sadece 30 ülke BAE vatandaşlarından vize istiyor.
Acaba 1923 - 2002 arası kaç kişiye vatandaşlık vermişiz, son 20 yılda kaç kişiye vatandaşlık vermişiz ?
Dogru diyorsun. Ama cok kotu izmut. 50 senedir cocugun babasi ulkede, her 2 senede bir vizesini yenilemekle ugrasiyor. Tam bir kolelik sistemi.
Bu arada gri listeye alinmislar. Ufak bir transferim olmustu ulkeye disardan, bankadan hemen dokuman istediler.
-
Aslinda 250bin usd ile umumi pass, 500bin usd ile de yesil pass versek daha cok vatandas ceker miyiz ulkeye

Originally Posted by
izmut
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri