Petrol 2 sene önce ne düþtüydü ariston abi, üüüle bi düþüþ tekrar olur mu ki
Petrol 2 sene önce ne düþtüydü ariston abi, üüüle bi düþüþ tekrar olur mu ki
23 mart 128 garan
Hamdým Piþtim Yandým
ABD borsalarýnda dip görülmeden coinlerin iþi zor önce yerin üstü sonra yer altý
Abi Rusya Ukrayna dan çekilirse emtialar düþer borsalar tavan kitler..
Ben VOB yapýn diye yazmýyorum yapmayýn diye yazýyorum bilemezsin borçlu kalirsiniz..
Þaka deðil..
Sýra dýþý bir durumdu, o kadar düþmez bence ama daha yükselmesi zor gibi.
Geçen atmosferin toplam kütlesine baktým, her yýl milyarlarca varil petrol yakýlýyor atmosferin dengesi bozuluyor, eskiden çok inanmýyordum. Petrol ve kömürü ileride yasaklayabilirler ya da sadece plastik vs iþlerde kullanýn diyebilirler.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Geçen TV'de bir uzman konuþuyordu. ABD'de ülkenin en alçak bölgesi Floarida özellikle Miami, ilk sular altýnda kalacak yer, ABD'liler oradan kaçýyor bizimkiler de ucuz diye oradan ev alýyorlar dedi.
Bilim bazen günlük hayatta çok dikkat edilmeyen þeyler ile ilgileniyor. Bir süre sonra günlük hayata etkileri anlaþýlýnca tedbir alýnýyor ya da burada fýrsat var denip iþi teknoloji ele alýyor.
Kendi kendime, barajlar ile, denize dolgu ile mega inþaat ile dünyanýn fiziði deðiþiyor acaba etki eder mi diye düþündüm, duvar cevap veremedi.
Lastikçilerde janta yeni lastik takýnca dengesini saðlamak için bir makinaya sokuyorlar bir kaç gram saða sola aðýrlýk takýlýyor. Bir kaç gram 10-15 kg lýk tekerlekte fark ediyor.
Cehalet mutluluktur deniyordu, inanmýyordum.
Genelde olumsuz bilgi moral bozuyor, olumlu bilgi ise aksiyona geçilemedikçe iþe yaramýyor ve o kadar da mutlu etmiyor.
Örnek olarak falanca kiþi senden nefret ediyor deseler insan üzülür, düþüncelere dalarsýn uykunu etkileyebilir, falanca kiþi seni çok seviyor deseler ayný oranda olumlu etkiyi yapmaz.
Bu neden ile olumsuz haberler/bilgi daha hzlý etki ediyor olabilir.
Bunun dýþýnda genelde yeni bir fikir oluþturmak çok zor iken, oluþan fikri anlamak için çok çaba gerekmiyor, yine bir eser (bina, makina alet vs) çok uðraþ gerektirirken onu bozmak yok etmek çok kolay oluyor hatta kazaen hasar görüyor vs.
Kýsaca dünya hayatý tam simetrik deðil. Ýnsanlar için burun sürtme yeri olmasý olasýlýðý oldukça yüksek.
Mutlu deðilsen çok problem etmemek lazým.
Yer Ýmleri