
Originally Posted by
ahfado
Akþam seansýnda da vadeli fýþkýrtmadý gün içinde de satýþ baskýsý vardý dýþarýsý yeþil iken.
Eðer bono yok haberi doðru olsa idi sanýrým abartýlý bir yeþil olurdu pala herþey den haberdar.
Normalde insanlar hissede long, endeksde short oluyor. Hiisseler aylýk, endeks vadeliler 2 aylýk oluyor belki bu vade sonuna bir oyun planlýyorlar.
Temmuz'da 1 yýlllýk bono/tahvil çýksa vade sonu seçimler sonrasýna kalýr, o yüzden ertelenmiþ olabilir. Sonra her ay 1 yýllýk enflasyona endeksli tahvil çýkar 12 ay sürekli vade olur.
Enflasyon her ay 3 ünde genelde açýklanýyor, enflasyonun açýklandýðý güne veya ertesine vadeler planlanabilir. Ay sonuna planlanýr ise spekülasyon manipulasyon çok olur.
Muhtemelen kurumlara enflasyona endeksli ürünlerden vergi muafiyeti gelir belki kiþilere de gelir. Kurumlarda döviz kazançlarý vergileniyor diye biliyorum, o yüzden dövizi fazla olan yurt dýþýnda þirket kurup orada biriktiriyor.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Yer Ýmleri