Tahsisli swap olayi yeni bir hikaye yaratabilir…
Tahsisli swap olayi yeni bir hikaye yaratabilir…
Ucuz ve Türkiye
Yapma hocam allah aþkýna..Bu ülkede ucuz kalmýþ bir elektronik eþya sence olabilir mi?
Ben Özbekistan'da yaþýyorum Temmuz'da ülkeme gelicem. Bugün anneme iphone 12 128 GB aldým 775 USD'a (14.000 TL)..Þimdi TR'deki fiyatlara baktým en ucuz 20 bin TL (1200 USD)...
Ben örneðin burada çalýþmaya baþladýðýmdan beri TR'den tek bir elektronik eþya almýyorum..Ortalama fark TR ile %40-50 civarý..Özbekistan ve TR ekonomik büyüklük karþýlaþtýrýlamayacak 2 ülke..Ne hale geldiðimizi son 20 yýlda bir düþün..
Mesela bizim komþu Kazakistan'da ise bu telin fiyatý 700 USD civarý...Yani Özbekistan'dan da ucuz..
Ve asýl can yakýcý þey ne biliyor musun? Yurtdýþýndan tel aldýðýnda sevgili AKP yakýn zamanda bunlara vergi koydu
4 ay kullanýma açýk tel sonra ise 2700 TL aslanlar gibi tel açtýrmak için vergi ödüyorsun
Ben geçen yýl Haziran ayýnda aldýðým tel için hemen vermedim bu vergiyi nasýlsa yakýn zamanda gitmeyeceðim diye, Ocak'ta geldim TR'ye ve 2.000'den 2.700 TL'ye çýkarmýþlar saðolsunlar
Dünyada eþi benzeri olmayan vergilerin olduðu, vatandaþýn çýlgýnlar gibi soyulduðu, her þeyin dünyada en pahalý statüde iþlem gördüðü bir yer olduk..Çok üzüntü verici çok..
Ve hala bunlarýn %25'lerde oyu olmasý bile cehaletin ne denli inanýlmaz seviyelerde olduðunu da gösteriyor bize..
Telefon pahalý, televizyon geride kaldý.
Evde yeteri kadar televizyon var, monitor fiyatlarý televiyondan pahalý.
2000 TL'ye almadýðým monitor 4000 olmuþ, 1 yýl olmadý. 3200 TL ye almadýðým notebook da 7800 TL filan.
DDR3L RAM çok artmamýþ artýk DDR4 ve DDR5 gelmiþ.
Komþumda tüplü televizyon var, alýp hediye edecektim sonra bu iþler kontrol edilemez sürece giriyor vaz geçtim.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Çok zeki bir arkadaþým var, kendisi makina mühendisi, adam ile 4 5 saat konuþuyoruz ama çok yoruluyordum, çünkü basit bir þeyi anlatamýyordum.
Sonra whatsap'dan yazýlý görüþünce çözdüm. Cümleyi baþtan sona okuyunca zaten çok karþý görüþ olmuyor, bana o konuda video, belge, destekleyici kendi görüþü var ise onu gönderiyor, kýsa sürüyor görüþmeler.
Telefon ile veya yüz yüze görüþmede çok zeki insanlar söylemek istediðini hemen anlayýp, sözünü kesiyor ve kendi karþý argümanýný söylüyor, yazýlýda baþtan sona cümle okunuyor diye düþünüyorum.
Geçen sen benim ruh ikizimsin demiþ.
Bir kaç kez denk geldim , Ýlber Ortaylý ve Masum Türker bunlar televizyonda söylenmez diyor, gündüz youtube seyrediyorum isim vermem sonra ben söylerim diyor bir gazeteci röportaj yapan baþka birine.
Bu dünyada gizlilik esas, herkese her bilgi söylenmiyor.
Ekþisözlük, twitter vs iyi, orada sýrlarý açýk etmek isteyen çok oluyor.
Analiz konusunda iyi olduðumu düþünüyorum ama assembly ve sentez çok farklý bir alan, disiplin, tertip, düzen, metodoloji, sabýr vs gerekitiriyor.
Kendime bal yapmaz arý diyorum, iþe yarar bir sonuca ulaþmadým henüz.
Ama etraftaki veya altýmda çalýþan insanlar salak deðildi ve benim veriðim bilgiler ile güzel iþler yaptýlar.
propoganda çok önemli..
her akþam, 20 senedir yalaný ayný kanallarda dinleye dinleye insan,insanlýktan çýktý..
Hani Kuran'da geçer ya, Melekler insanýn yaratýlýþýna karþý çýkmýþlar...!
Kan dökecekleri ve karýþýklýk çýkaracaklarý için.. (bakara-30)
Sadece verilen emri yerine getirmekle görevli Yaradan'ýn askerleri bile ÝNSAN'ýn yaratýlýþa karþý çýkmýþlar..
Büyük bir itiraz.!!
Meleklerin haklý olduðuna inanýyorum..![]()
Bugün düþündüm henüz söylenmemiþ bir söz var mýdýr diye, bence yok. Ben tanrýyým diyen insanlar olmuþ ben de þahit oldum bir kaç kez.
Öte yandan sanat devam ediyor, ayný þeyleri farklý söylemek devam eder.
Millet görüþlerini toparlýyor kitap yazýyor ya da çok güzel þiirler yazýyor, benden o tip bir þey çýkmaz.
Yer Ýmleri