Enflasyona endeksli bono yada tahvil çýkarýrlar. Eðer ilgi olursa hem kkm ye az faiz öder hem döviz rezervi artar. TÜÝK de enflasyonu ayarlarsa seçime kadar bir taþla iki kuþ vurmuþ olur tabi piyasa yerse
Enflasyona endeksli bono yada tahvil çýkarýrlar. Eðer ilgi olursa hem kkm ye az faiz öder hem döviz rezervi artar. TÜÝK de enflasyonu ayarlarsa seçime kadar bir taþla iki kuþ vurmuþ olur tabi piyasa yerse
Teþekkürler Sayýn Abka yorumlar için.
Ben de Sayýn Sindoma gibi ABD'nin þu anda sadece sert iniþi (korkuyu), o da kýsmen fiyatladýðýný düþünüyorum.
Resesyon ihtimali doðarsa ya da FED'in yetersiz kaldýðý kanaati yaygýnlaþýrsa çok daha sert bir fiyatlama gelir.
Bizim tarafta þu bono iþi netleþmeden borsa yukarý, döviz aþaðý gidemez diye düþünüyorum. Vade 1 yýl olursa ilgi az olur, piyasaya etkisi olmaz. Maks 3-6 ay olmalý. Bu durumda ikisi birden aþaðý gelir ve sonrasý seçim kararýna bakar.
Ekim'de seçim olacaksa (ki liderler sürekli mitinglerde, gayrý resmi start verilmiþ gibi), bu akþamdan itibaren yoðun bir gündemle karþý karþýya kalýrýz.
Geliþmeleri doðru okuyan, 1 - 1,5 yýllýk vadede çok çok iyi getiriler elde edebilir.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Bu arada süper bono dövizini bozduranlara özel olacaksa, o da ayrý bir çýkmaz olur parasý olan için.
Dövizi þimdi bozdursam, bono/tahvil alamazsýn.
Bozdurmasan, dövizin fiyatý düþecek.
Paran mý var derdin var.
Dolar bunlara yakýn ve sistemin içinde kalmaya çalýþanlar yüklü mevcut.
Daha önce yazdým burada kapalý çarþýda dostlarým mevcut arada gider takýlýrým bir önceki zýplamada dolar bozmaya gelenlerin çoðu sofu ekibi poþetlerle getiriyorlardý .Bugunde karar çýkacaksa yine sistemin lehine olacakdýr.Seçime girilecek para lazým partiye , faiz indirimleri , konut kredileri niçin yapýlýyor sanýyorsunuz nakit gerekli , borsadan çýkamýyorlar alýcý yok , bakmayýn aracý kurumlarýn yerli malý alýyor diye yerli dediðinin %60-70 sistem makinalarla tahtalar arasý treda ediyor , 2-2.5 milyarla %40-50 hareket yaptýrdýlar.
Akþama karar gelirse bakýcaz bilim anlamýnda ne kadar tutarlý görücez.
veya bu iþi sýcak tutup bir süre daha piyasada kullana bilirler.
Bence de seçim öncesi daðýtacak adamlarýn cebine para konmasý gerek...
Sevaplar kebabla desteklenmeli..
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
Þimdi diyelim ki karar bu akþam gelecek. Siz bu beklentiyle þimdi dövizinizi bozdunuz.
Akþam açýklandý, 24.05.2022'den itibaren bozanlar için dedi. Yarýn dövizin fiyatý düþecek hýzla.
Siz bugün bozduðunuz için yararlanamayacaksýnýz, çünkü yarýn elinizde bozacak döviz olmayacak.
Tabi baþlangýcýn yarýn olacaðýný varsayýyorum. Daha geriye çekerlerse sorun yok.
Yer Ýmleri