Akp Suriye'deki ateþe benzin döktü. Mezhepçi politikalarý nedeniyle sayýlarý belli olmayan göçmen sorunuyla karþý karþýya kaldýk.
Onlarýn boþalttýðý yerlerde batý, pkk devleti kurmaya çalýþýyor. Yakýnda tekrar müdahale edeceðiz sanýrým.
Sadece bu nedenle sayýsýz sorunla karþýlaþtýk, daha da karþýlacaðýz, hala bunu anlayamayanlar var ama en sonunda kendileri ya da yakýnlarý zarar gördüðünde herkes anlayacak. Urfa, Antep, Hatay'a gidin mesela, halk göçmenler hakkýnda ne düþünüyorlar sorun.
Dünyanýn hiçbir ülkesinde, kafanýza göre içeri girip istediðiniz þehre yerleþemezsiniz. Yok, öyle bir þey yok.
Biz bunlara maaþ vereceðiz, ücretsiz saðlýk hizmeti vereceðiz, burada gezecekler, bizim çocuklarýmýz da orada gidip þehit olacak.. Böyle bir þey yok.
Gýda ve emlak fiyatlarýnýn bu kadar artmasýnýn bir nedeni de bu sýðýnmacýlar. Kaynaklarýmýz belli çünkü. Doyuramýyoruz artýk. Ýþgücü piyasasýný da bozuyorlar.
Kendi insanýmýz aç, iþsiz, intiharlar artmýþ..
Gelenlerin kim olduðu belli deðil, sapýk mý, hýrsýz mý, suçlu mu nereden bileceksiniz, içimizde dolaþýyorlar.
Biz niteliksiz göçmen aldýkça, bizdeki nitelikli nüfus, doktor, mühendis batýya göç ediyor. Hastanelerden randevu tarihleri gittikçe uzuyor örneðin.
Türkiye'nin 1 numaralý sorunu bu. Anlayamayan tuzu kuru kesim de en sonunda zarar görünce anlayacak. Ekonomik kriz daha da derinleþiyor.
Nüfus artýþ hýzlarý bizden fazla. Eðitim ve saðlýk altyapýmýz zorlanýyor. Nüfus artýþ hýzlarý bizden fazla, ileride yükü kaldýramayýz. Eðitim vermezsen büyüyünce suça yönelirler.
Güvenlik alt yapýmýz da ayný þekilde. Askere alsan bir türlü, almasan bir türlü. Komuta edemezsiniz, ordu daðýlýr. Almazsan da biz niye güvenliði tek baþýmýza saðlayacaðýz..
Bu sorun deðil diyen varsa, ya cahildir ya da akýl saðlýðý yerinde deðildir.
Akp sanýrým batýyla anlaþtý, geri göndermek için uðraþmýyor. Muhalefet de ayný þekilde bu sorunun üstünde durmuyor. Onlar da batýdan çekiniyor mu, batýdan uyarý mý aldýlar bilmiyorum.
Suriye ile devlet düzeyinde görüþerek geri yollanmalarý gerekiyor. Belli güvenceler altýnda bu zor olmaz, gerekirse BM de devreye sokulabilir. Bu çözüm herkesin iþine gelir, bir türlü yapmýyorlar, görüþmüyorlar.
Bazýlarý bir evde 10 kiþi yaþýyorlar, onlara da yazýk.
En hümanist adam benim, diyorum ki herkes için en hayýrlýsý güvenli bir þekilde geri yollanmalarý.
Buna raðmen ýrkçý, mülteci düþmaný diyen varsa, bu sýðýnmacýlardan bir aileyi evine alsýn, baksýn..
Bu siteden evine alýp bakan olursa, masraflarý ben karþýlarým, her ay 2 bin lira yollarým.

Yer Ýmleri