Balgatta dönerci diom dayu cayyolu tunali desem haklýsýn. Balgat balgat. Balgatta döner? Allah Allah dedim gökten taþ yaðacak.SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nerde ýsýnýyor acep..
Darphane de mi
Baþgan Bi çýk bakalým
Bakanlýðýn etrafýnda gezen var mý.
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Daha alamancý dayu kývamýna gelmedin demek ki
3-4 sene kal her þey ucuz gelmeye baþlar, hala kafanda fiyatlama yaparken 1 yýl önceyle kýyaslayabiliyorsun, önce geçmiþin bir reset yemesi lazým.
Bir de en kýl olduðum mevzu þu her yer dolu mevzusudur. Ankara dediðin bürokratý, çantacýsý, avantacýsý..bir de bunlarýn eþi(artýk 4 e kadar yolu var), dostu, bunlarýn çocuklarý vs. En az bir milyonun para sýkýntýsý yoktur. Eee, bu insanlar da belli mekanlarda takýlýr, her yere gitmez. Herhalde kalabalýk olacak.
Türkiye gelir bölüþümünde Meksika ile birlikte OECD de en kötü ülke. Ülke krizden inlerken, %3-5 þatafat ve lüks içinde yaþayabiliyor…durum bundan ibaret.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Bir kilo tavuk 100 TL olmuþ…4 kiþilik bir aile biraz iþtahýysa, 2,5 kilo tavuk yer..yanýna bir de tereyaðlý pilav yap…bir de içecekler ve salata. Mütevazý bir yemek…400 e patlar sana….üstelik piþirmesi, hazýrlamasý, bulaþýðý vs senden…adam baþý 100 TL.
Dýþarýda en uygun yemeðin 100 tl, iyi yedik demen için kiþi baþý 200 tl ödemen normal. Þu ortamda gayet makul rakamlar.
Özellikle yeme içme maliyetlerinin bizim 5 katý milli gelire sahip ülkelerdeki fiyatlardan farký yok. Et-süt-peynir pek çok Avrupa ülkesinde bizden daha ucuzdur zaten.
5 milyon resmî, gayri resmî de 5 milyon. 10 milyona yakýn göçmen var. Bir de bu sezon turizm de hareketli, bunlar da yiyip içecek. Bu yaz gýda krizi gayet normal. Global gýda sýkýntýsý nedeniyle ithalatta zor ve pahalý. Bunu biz görüyoruz da ülkeyi yönetenler görmüyor mu? Evet görmüyor, ben nebatinin hiç bir þey görebildiðini düþünmüyorum. Zaten ortalýk dalkavuk dolu, kimse adam gibi bilgi vermiyordur. Saray cenahý da sonuç olarak ekmek bulamýyorlarsa pasta yesinler diyor.
Ülke olmuþ masai mara
Muhafazakar kesim evrime inanmazdý.
Ama ülkede darvin teorisini uygulamaya geçti...
Zengin olan güçlü olan ayakta kalsýn..
Kalamayan niyazi
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
Yer Ýmleri