Dolar, Viop, faiz ve arbitraj topiklerini takip ederim. Kim þampiyon, kim deðil az çok belli oluyor.
Bir kaç tane baþarýlý trader ve algocu görüyorum, maalesef seni onlarýn arasýnda sayamýyorum. Þahsi fikrimdir, seni kýrmak için yazmýyorum. Lütfen yanlýþ anlama...
2.5 yýldýr canlý da bu sistem, adeta para bastý. Bereketli olur inþallah.
"Her doktor dünya çapýnda cerrah olacaktýr" diye bir kural yok. Sadece bir elin parmaklarý kadar baþarýlý cerrah olabilir/oluyor.
"Her trader'ýn yazdýðý sistem kar edecektir" diye bir kural da yok... Sadece bir elin parmaklarý kadar baþarýlý algocu olabilir/oluyor.
Burada yer alan yorumlar, kiþisel görüþlere dayanmaktadýr. Bu nedenle, yatýrým veya al/sat tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir.
Dayý yanýna metal tetökter al.
Mevsim henüz hazýr deðilse de denizden filan sarý takýlýr..
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
Refet hoca geçen yýldan beri yazdýklarýmý benzer þekilde akademik dille ifade etmiþ...
Para kendi baþýna kýymeti olan bir þey deðil, onu kýymetli yapan arkasýndaki merkez bankasý. Merkez bankasý olmayýnca paranýn deðeri doðal haline gitmeye baþlýyor: sýfýr. Paranýn deðerinin sýfýr olmasý fiyatlarýn sonsuza gitmesi demek. Döviz kuru da bir fiyat.
https://twitter.com/RefetGurkaynak/s...13785033089027
Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.
20 yýl önce peþin kurumlar vergisi yoktu sonradan geldi diye hatýrlýyorum. Yüksek enflasyon döneminde vergi geliri kuþa dönüyordu. Þimdi ise enflasyon vergi gelirlerine hemen yansýyor. Enflasyona engel olmak yerine destekliyorlar artýk. Zaten kanunen enflasyon muhasebesine geçilmesi gerekiyor ama bir geliþme yok. Ýþletmelerin sermayesi vergilendiriliyor bu dönem.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
- Dolar kurundaki nihai ve benzersiz bir atak ihtimali öncesinde son virajdayýz. Para ve maliye politikasýna dair araçlarýn dövizi durdurma etkisinin tümden tükenmesine birkaç hafta kaldý. Ardýndan ya geri adým atýlacak ya da panikle yeni hatalar yapýlýp uçurumdan yuvarlanýlacak
2- Mevcut dolar kuru seviyesinde hiçbir balon yok. Her zaman geçici düþüþler yaþanabilir, ancak kurun sürekli gitmesinin nedeni mevcut düzeyin dýþ açýðý örtmesine yetmemesi. Ýlk 5 aydaki dýþ ticaret açýðý 42 milyar dolar ve turizmden gelen miktar bunun yarýsý dahi deðil.
3- Ýyi haber þu anda bir kur ataðý yok, sadece kur olmasý gereken yere geliyor; bu esnada yapýlan rezerv satýþlarýyla bu süreç daha hafif sürdürülüyor. 23 Haziran tarihli PPK toplantýsý kritik. Bu sefer normalleþme baskýsý ve beklentisi var; tabii muhtemelen olmayacak.
4- Üstelik bu ayýn sonu hem dýþ borç döndürmede hem de kur korumalý mevduatý çevirmede önemli bir dönemeç. Son kaynaklar da bu esnada tüketilecek. Yurt dýþý piyasalar ve ekonomilerde de Türkiye lehine bir geliþme yok. Para bulmak zorundalar ama onlara kapý açan bile yok.
5- TÜÝK'e göre dahi 3 basamaklý enflasyon görmemiz çok olasý. Eþ anlý yüksek dýþ borç, bütçe açýðý, cari açýk, rezerv noksanlýðý yaþýyoruz. Ötesi bu yýl benzerinin hiç görmediðimiz bir bütçe açýðý yaþayacaðýz. Bütçenin en az 3'te 1'i açýkla kapanacak.
6- Peki nasýl? Parasal geniþleme ile. Mevcut haldeki resmi enflasyon %73,5 ve bir TL parasal geniþlemesiyle döviz kuru ve enflasyonda yaþanabilecekleri siz düþünün. Kamu kendi giderlerini karþýlayabilmek için yangýna benzin döküp kendi kendini de ardýndan tutuþturacak.
7- Özetle sondan hemen önceki virajdayýz ve birkaç hafta sonra son viraja girmiþ olacaðýz. Bunlarý yazmamýn nedeni sizi panikletmek deðil, tersine þaþýrýp paniklemenizi en baþtan engellemeye çalýþmak. Cahillik ve kibir Türkiye ekonomisinin tarihine müthiþ bir damga vuracak.
8- Asla döviz cinsi borç almayýn. Alacaklarýnýzýn tahsilinden emin olun. Ýþ güvencenizi saðlam tutmaya çalýþýn. Zorunlu giderleriniz hariç tasarrufta kalýn, bunlara daha sonra çok ihtiyacýnýz olacak. Hepsinden ötesi erken seçimler için elinizden geleni yapýn, baþka kurtuluþ yok.
9- Son tavsiyemse iktidar kanadý ve yandaþ medyadan gelen mesajlara dikkat etmeniz. Bugüne kadar ne dedilerse tam tersi oldu. Yetkiyi aldýlar ve ülkeyi batýrdýlar. Bir kýsmý þimdiden kaçýþ planýný hazýrlamýþtýr. "Dolar kuru 3 TL'yi geçerse yüzüme tükürün" diyenler ilk kaçacaklar.
https://twitter.com/mmkubilay/status...07109773152258
Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.
Yer Ýmleri