20 trilyon üstü ekonomi sýnýrdan kaçak girip yemek yenmesiyle ayakta kalýyorsa, bu dünya bize neler yapmaz 😂
20 trilyon üstü ekonomi sýnýrdan kaçak girip yemek yenmesiyle ayakta kalýyorsa, bu dünya bize neler yapmaz 😂
Hukuk okuyan tanýdýðýmim çocuðu var 2 yazdir ABD de resturant da çalýþtý ve son sefer gitmek için bayaðý uðraþtý Corona tedbirleri dolasiyla Meksika sýnýrýndan geçmiþ ilk gidiþini ereasmusla gitmiþti. EYT ile emekli olacaklar var, sýrf devlet yardýmý ile yaþayan kayýt dýþý çalýþan insan yýðýný var sistemmi bunu saðladý biliyorum adam çalýþmýyor iþe girse beðenmiyor devamlýlýðý yok bende rahatsýzým goçmenden ama birileri bana yardým etsin ben yiyeyim diyen bir sürü aç var ve alýþtý artýk insanlar ne olacak bu sorun 85 milyonun yarýsý böyle.
Önemli sayýda çalýþanlarý olan biri olarak.
Pandemi sonrasý
Ne olmuþ bizde anlamýþ deðiliz.
Ekonomi rakamlarý olanlara ýþýk tutmuyor.
Ýþsizliðin bu kadar yüksek olduðu bir ülkede maalesef iþverenler de eleman sýkýntýsý çekiyor
SM-G975F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Herhalde bulaþýkçý, yemek hazýrlayanlardan bahsetmiþ olmalý,
Bu iþ böyledir.
Ülkeler Ýnsanlar zenglnleltþkçe bazý sektörlerde çalýþmak istemez,...
Ya ülkenin zenginliðini bir kesime verip diðer kesimi fakir býrakýp zenginlere hizmet ettþreceksn.
Yada dýþardan göçmen giriþinine göz kýrpýp bu iþleri onlara havale edeceksin..
TR köylü milleti olduðundan köylü bu iþi görüyordu..sürekli iç göç yaþanýyordu..
Onlarda akýllandý..
Çocuðunu okutuyor, çocuk sayýsý da düþtü.
Þehirli çocuðuna iyi iþ buluncaya kadar bakýyor....
Kötü iþte çalýþtýrmýyor...
Kapital sistem her türlü para ve mal transferine izin veriyor, insan transferine izin vermiyor.böylece fakirleri ucuz iþçi olarak kullanýyor..
Ýnsan transferi kaliteli iþler için kullanýlýyor..
Beyinn göçüymüþ
Fakir de beyin yokmu
Oda sýnýrlarý aþar..
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
Sevdiðim bir yeðenim dandik bir okuldan mühendis çýktý. Noname, son dönem bir okul. Abisi yardýmcý ol diye geldiler, bunu 4 5 þirketle görüþtürdüm hiç sevmediðim iþler ama hatýr kýramadýk.
Sonuç ne oldu derseniz, arkadaþlarýma rezil oldum. Noname üniversite mezunu (bi de uzatmýþ, ortalama da kötü) yeðen, izmit bölgesindeki Tier 1 tedarikçi ana firmalarý beðenmiyor illa otomotiv markasýnýn kendisinde çalýþacakmýþ.
Resmen kulaklarýma inanamadým. Ben ODTÜ bitirdim, sincan sanayide çalýþtým hiç gocunmadan, kendi þirketimi de kurdum türkiyenin en iyi þirketlerinde de çalýþtým hepsini yaþadým hiç birisinden gocunmadým resmen gençler kafayý yemiþ.
Bi de yeðeni çektim hepsini anlattým bak dedim ben 1 saat git 1 saat dön dolmuþ bindim 2 sene, sýrf iþi sevdim diye çalýþtým, bugün hala oradaki patronumla aram iyi, vs..
Abi sen özetle çok çalýþ diosun dio. Evet dedim? Bir cevap yok, beðenmemiþ, çok çalýþamazmýþ.
Sonumuz hayýr olsun ne diyelim. Gençleri de anlamak lazým maaþlarla hiç bir þey alýnamýyor. Ama bir yerden baþlamazsan da hiç gelir olmuyor. Velhasýl ben içinden çýkamadým.
býzým z kusagý dedýgýmýz kusak 5.6 býne calýsmýyor calýsmaz gozu yukseklerde hepsý yurtdýsýna kacayým orda ýscý olayým kazanayým derdýnde almanyaya gýdenler almanlarýn hýzmetýnde calýsýyor dunyada modern kolelýk sýsýtemý olusmus...surýyelý yokkken mýllet tas yemýyordu heralde nýye coksun ekonomi..algý hep algý...ba arada coýnlerde ayý bayramý var yazýk býstteký ayu kardesler her gun bayram var coýnlerde
147 gecýlmezse .....ay sonu 136 beklerým.......takýp edelým.........
Coniler pandemi den sonra akýlllandýlar..
Hayat kýsa ölüm an meselesi..
16 saat it gibi çalýþýp zenginlere hizmet edeceðine sokakta yat dha iyi.
Ýnsanýn çalýþtýðý emek onurlu yaþamasýný karþýlamýyorsa çalýþmasýn..
Ýnsan dediðin varlýk baþkasýnýn zevki sefasý için çalýþmaz....
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
30-endeks yeþil aylýk ortalamadan fazla uzaklaþamadan 22.nisan baþlayan ilk düzeltme evresi geçirdikten sonra, 11 gün süren bi yukarý bacaktan ve yine düzeltme, son düzeltme 8 seanstýr sürmekte, yarýn yüzde 1 artý yaptýktan sonra 2800 üstünde alýmlar momentum kazanýr, 2950 ilk hedef olur yani yüzde 7 prim vadeder kýsa vadede.. dalganýn vade sonuna kadar doðal hedefi ise 3050- 3100 bölgesi olur
düzeltme derinleþirse senaryosu ise 2700 aþaðý kýrýlmasýyla tetiklenir, 2700 altýnda yandým allah tarz stop yapýlýr.. 2700 altýnda sadece seyrederim, lakin buna neden olabilecek bir makro senaryo gözükmüyor bana.. yani yukarý yönün ganyanýný daha yüksek buluyorum..
8.hazirandan beri sadece eregl-thyao ikilisine 4 milyar liralýk yabancý satýþý gelmiþ, 4 milyar da diðer majör hisselere, yine aðýr bi satýþ.. bankalarda satýþ kalmamýþ artýk, tabii son iki gün dahil deðil bu takas rakamlarýna zira bankalarda cuma günü yabancý alýþý oldu diyenler var, güya londra footsie endeksinde akbnk aðýrlýðý arttýðý için pasif fonlardan ordino gelmiþ.. olabilir.. deniz yatýrýmdan alanlar bu fonlar olabilir, yada körfez sermayesinden bi giriþ olmuþtur, malum kral geliyor.. ,,,
garan sahibi bbva bi fiyat biçti 15 TL yani defter deðerin 0.65- 0.70 çarpaný üzerinden alýrým herkesin malýný dedi, halka açýk malýn üçte ikisi verdi.. ayný çarpanlara ulaþmasý için akbnk-ykbnk ikilisinin yüzde 30-40 yükselmesi gerekir, bankalarda þimdiye kadar fiyata baský koyan unsur yabancý takasýndan gelen satýþtý her daim, þimdi yabancý takasý artmaya baþlarsa fiyatý çok sert yukarý forse eder.. bankalar giderse, ralli demektir..
Yer Ýmleri