Originally Posted by
nosfecagri
Sevdiðim bir yeðenim dandik bir okuldan mühendis çýktý. Noname, son dönem bir okul. Abisi yardýmcý ol diye geldiler, bunu 4 5 þirketle görüþtürdüm hiç sevmediðim iþler ama hatýr kýramadýk.
Sonuç ne oldu derseniz, arkadaþlarýma rezil oldum. Noname üniversite mezunu (bi de uzatmýþ, ortalama da kötü) yeðen, izmit bölgesindeki Tier 1 tedarikçi ana firmalarý beðenmiyor illa otomotiv markasýnýn kendisinde çalýþacakmýþ.
Resmen kulaklarýma inanamadým. Ben ODTÜ bitirdim, sincan sanayide çalýþtým hiç gocunmadan, kendi þirketimi de kurdum türkiyenin en iyi þirketlerinde de çalýþtým hepsini yaþadým hiç birisinden gocunmadým resmen gençler kafayý yemiþ.
Bi de yeðeni çektim hepsini anlattým bak dedim ben 1 saat git 1 saat dön dolmuþ bindim 2 sene, sýrf iþi sevdim diye çalýþtým, bugün hala oradaki patronumla aram iyi, vs..
Abi sen özetle çok çalýþ diosun dio. Evet dedim? Bir cevap yok, beðenmemiþ, çok çalýþamazmýþ.
Sonumuz hayýr olsun ne diyelim. Gençleri de anlamak lazým maaþlarla hiç bir þey alýnamýyor. Ama bir yerden baþlamazsan da hiç gelir olmuyor. Velhasýl ben içinden çýkamadým.
Yer Ýmleri