Originally Posted by
utku2023
O batýlý ülkeler zaten düþmanýmýzdý, onlardan bekleneni yaptýklarý için ayrýca kin duyulmasýna gerek yok.
Bence Osmanlý'nýn son dönemlerinde Araplarýn yaptýðýna da tam olarak ihanet denemez çünkü adamlar kendi ülkelerini ve baðýmsýzlýklarýný elde etmek isteyebilirler, gayet normal.
Ama Arap güzellemesini de kabul etmem, genel olarak yüksek kültür düzeyinde deðiller. Ýslam'ý ortaya çýkarýp sahiplenmiþ ve tüm ortadoðuya kültür (ve hatta dil) empoze etmiþ olmalarýnýn verdiði bir kibir de taþýyorlar. Sempati duyulacak bir taraflarýný göremiyorum

Ben de bu görüþteyim.
Arap a laf edince, sanki Ýslam dinine, ya da asrý saadet dönemindeki sahabelere laf ediliyor diye triplere giriyor bazý arkadaþlar. Bugünkü kral ve yandaþlarýnýn, Ýslam'dan önce puta tapan, ticareti için her þeyi mubah gören, kýz çocuklarýný diri diri gömen zihniyetten çok bir farký yok. bu nedenle de fazla kasmaya gerek yok.
Ýslam, kýz çocuklarýna verilmeyen deðeri vermesi ile fark yarattý. Hala, baþta araplar olmak üzere pek çok islam ülkesinde ayný durum geçerli. Yani kadýnlara deðer vermek, peygamberimizin en büyük sünnetlerinden biridir, ama uyan yok.
Ayrýca yönetimlerine kýl olup, halký tamamen suçsuz-günahsýz demek de yanlýþ. Sonuçta o yöneticileri seçen, ya da o yönetime isyan etmeyen halk da, verilen sus paylarý nedeniyle susuyor demektir. Bizdeki durum gibi ayný. Sonuçta baþtaki neyse, halak da az çok ayný zihniyettedir.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri