Aðlayan bir Yörük kadýný þöyle dedi, Sarý kýzýmý, kara kýzýmý kesime gönderdim yem fiyatlarýný karþýlayamadýðým için. Gözleri yaþararak sürüsünün tümünü kesime gönderdiðini söyledi.
Hayvancýlýk bitmiþ. Tarým bitmiþ. Esnaf kan aðlýyor. Emekliler ayýn sonunu getirme telaþý içinde. Gençler ilk fýrsatta yurtdýþýna gitmeye çalýþýyor. Bu adil topraklar bu Çukurova, bu Anadolu topraklarý binlerce yýldýr onlarca kavme, insanlýða beþik olmuþ bu topraklarda eðer tarým bitmiþse, hayvancýlýk can çekiþiyorsa, meralar boþsa, gençler bu topraklarý terk etmeye yönelmiþse bunun birinci sorumlusu bugünkü iktidardýr.
https://www.karar.com/guncel-haberle...ecegiz-1670912
Þöyle bir hesap yaptým 2 × 50 gaymelik benzinlen þehiriçi 1 ayý geçiriyordum, þu an 2 × 300 gayme para lâzým.![]()
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Ülkede son bir kaç hafta daha twýtter felan atabilir, '' özgürce '' fikirlerinizi yazabilirsiniz. Sosyal medya yasasý komisyondan geçti, genel kuruldan da geçerse buralar dutluk olur !
https://twitter.com/prideveteran1
Tümüyle haklýsýnýz.... da , yörüklerin yemle ne iþi olur diyecek oldum fakat onlarýn meralarýnýn da maden sahasý yapýldýðý aklýma geldi. Yine de en kolay þey aðlamak ama karadeniz köylüleri gibi direnenleri kutlarým. Ýktidarýn kalesi de olsa karadeniz yayla yollarý yapýmýnda direnen köylüler efsaneydi. Her yerde 2 kuruþa komþusunu, köyünü satanlar olmasa aslýnda aklý baþýnda herkes doðasýný koruyacaktýr.
Bugün , berber de traþ olurken esnaf odasýndan 3 kiþi geldi. Pasaj esnafýný dolaþýyorlar. Dikkatimi çeken kýsmý '' bak gardaþ, elinizde dolar- altýn neyim varsa eðer bu hafta satýn kurtulun. Haftaya çok pis çakacaklar. faizler artacak. kredi çekecekler de acele etsin '' þeklinde propaganda tipli konuþmaydý.
Haftaya yapýlacak ppk toplantýsý öncesi yine piyasayý dedikoduyla silkeleyeceklerini düþünüyorum. Sanki faiz artýnca yurtdýþýndan döviz yaðacak.. Yerlinin dövizi zaten bankalarda kullanýlýyor. Önemli olan taze döviz giriþi saðlanmasý.
Yer Ýmleri