Originally Posted by
cemsoy35
Yok öyle bir kazanc.bundan 5 sene önce hayvancýlýk yapan bir dostum. Hayvan damýný büyüttü.kapasitesi 200 baþ büyükbaþ hayvandi.yanina 100 baþ havanlýk bir dam daha yaptý.ama 200 baþ için saglam sermaye gerekiyor .bu dediðim de manisa da .adamýn sermayesi 350 bin dolardý.nereden biliyorum, uruguaydan hayvan getirtmisti.350 bin dolar para yatirmisti.ve iki kez bende ortak girdim 100 bin dolar koyup.uruguay hayvani getirmistik.% 25 dolar bazinda kazandim bende.ama ikinci turda avrupa hayvan getirdik. Belcika mavisi ,irlanda angusu vs .100 bin euro idi ikinci tur.sonunda 5 bin euro zarar ettik.sonrasinda ben girmedim bir daha.bu adamýn kendi yem silosu var hazýr yem almaz .pancar küspesi , aycicek kabuðu, mercimek kabuðu vs kamyonla alir silosunda karar tarým il müdürlüðünde besin deðerlerine baktýrýr .özel veterineri var .arada kotra kotra hayvanlarý sebest býrakýp hayvanlarýn gezebilecek ler 5 dönümde yer ayirdi.gecen hafta bu adam geldi abi bu turda hayvanlarý kesime verip .çiftliði doldurmayacaðým dedi.simdi hayvanlarý satsa .bütün borçlar ývýr zývýr çýkýnca 2 milyon para kalýyor dedi.eriyorum dedi.bu adamýn 350 bin dolar parasý vardý. Simdi 2 milyon 130 bin dolar anca yapiyor.
Yer Ýmleri