Sýka sýka suyunu çýkardý
Sýka sýka suyunu çýkardý
sinekten yað çýkarýyor
Bilancoya geeeell...
Vergi dairesi 212 mn kar geldi. Mükemmel
Bilançoyu görmek gerek. Vergi dairesi bildiriminde 62 milyon brüt satýþ kârý, 159 milyon kambiyo kârý göstermiþ. Bilançolarda genel olarak kambiyo kârý görünmüyordu. Euro/Dolar paritesindeki deðiþim nedeniyle mi kambiyo kârý ortaya çýktý. Ýlginç.
Al, Sat yada Tut Tavsiyesi Deðildir.
SELAMUN ALEYKÜM YÝÐÝTLER
2020 faliyet raporunda okumuþtum anlaþmalar dolar bazlý , malzeme alýþlarý euro bazlý olduðu için kur riskine maruz kalýyoruz demiþti sayýn yönetici. eur/usd paritesinde dolarýn deðer kazandýðý günden beri bu þirketin brüt karýnýn çok artacaðýný düþündüm çünkü sayýn yönetici aynen faliyet raporunda belirtmiþ malzeme alýþlarý eurobazlý diye, o zaman satýþlarýn maliyeti bayaðý düþeceðinden kar marjýnýn artmasý lazým.
Ama ister yerli, ister yabancý olsun , ister küçük, ister büyük olsun isterse uluslararasý þirket olsun genel anlamda bir AHLAK sorunu var. Þu bilançolarla oynamayý býraksalar hep bir makyaj hep bir dalavere neden insanlar AHLAK kavramýn farkýnda deðiller.
EUR/USD paritesinden dolayý bu bilançoda brüt kar marjýnýn normelden en az %5 daha fazla olmasý lazým sayýn yönetici. Eðer karda bir artýþ ve maliyetlerde azalýþ yoksa ..............................
Meþhur bir hikayemiz var ben sana vali olamazsýn demedim, ADAM olamazsýn dedim.
Neyse bilançoyu görelim söyledikleriyle gönderdikleri bilanço tutarlýmý bakalým.
Slm olsun yiðitlere yüreðinde korkuyu silenlere.
Hisse tavana giderken yazan kimse yok...
Tavana gitse yazardik, gidemedi.
Yer Ýmleri