Þayet arkadaþýn dediði gibi kkm ise belki 9 aylýkta buradan gelen kar bilançoya yansýyacaktýr yani buhar olup uçacak hali yok dövizdeki mevduatýn.
Þayet arkadaþýn dediði gibi kkm ise belki 9 aylýkta buradan gelen kar bilançoya yansýyacaktýr yani buhar olup uçacak hali yok dövizdeki mevduatýn.
Yok zaten 705 Milyon sýrf nakit var ve bunun acil bazý ihtiyaçlar haricinde büyük kýsmýnýn döviz olduðunu düþünüyorum. Ticari alacaklar ise 1,2 Milyar, onlar da dövizdir, çünkü tüm projeleri döviz bazlý yapýyorlar. (Elbette ticari borçlarýn da önemli bir kýsmý döviz bazlý olabilir.) Enseyi karartacak bir durum yok. Sinek küçüktür, ama mideyi bulandýrýr hesabý buradaki durum. Fiyatý salabilirler bunu kullanýp, benim kýsa vade endiþem bu aslýnda.
Sonuçta Net Finansal Borç da -685 Milyon TL, yani 685 Milyon Net Nakitte þirketin Finansal durumu.
"Ýyi bir planýn en büyük düþmaný, mükemmel bir planýn hayalini kurmaktýr."
Clausewitz
Amaçlarýna hizmet etmemek adýna sabýrla 9 aylýðý beklemeli bunlar hep ayný terane 2 gün dökerler milleti sonra telekomla yeni bir sözleþme imzalar vururlar yukarý bilançonun kar hariç diðer kalemleri oldukça olumlu bu geçmiþte gördüðü 20 usd ý görecektir pat diye 10 bedelsiz açýklar yine götürürler þirket borçsuz harçsýz kasada milyara yakýn parasý var piyasa deðeride uçuk kaçýk deðil sadece sabýrla yaslanýp izlemek lazým ytd.
Hocam maç seyrediyordum. Mesaja ancak yazýyorum. Net Borç diye adlandýrýlan þey aslýnda Net Finansal Borç. Ticari borçlarla ilgisi yok.
Net Finansal Borç= Kýsa Vadeli Finansal Borçlar + Uzun Vadeli Finansal Borçlar - Nakit ve Benzerleri - Finansal Yatýrýmlar
O da bu formulle bulunuyor. Bilançolardaki kalemlerde Kýsa Vadeli Finansal Borç þeklinde yazmaz Kýsa Vadeli Borçlanmalar þeklinde yazar, Uzun Vadeli Finansal Borç þeklinde yazmaz, Uzun Vadeli Borçlanmalar þeklinde yazar.
Þimdi ALCTL'de durum þöyle:
Kýsa Vadeli Borçlanmalar = 5.272.597
Uzun Vadeli Borçlanmalar = 14.531.997
Nakit ve Benzerleri = 705.090.887
Finansal Yatýrýmlar = 0
Net Finansal Borç = 5.272.597 + 14.531.997 - 705.090.887 - 0
Net Finansal Borç = - 685.286.293
- 685,3 Milyon yuvarlak olarak Net Finansal Borcu var. Rakam eksi (-) olduðu için Net Finansal Borcu yok, o kadar Net Nakit pozisyonu var demektir bu.
Mali Analiz Programlarýna bakarsan hocam yine ayný rakamý görürsünüz. Mesela bir yerden örnek vereyim:
Bu Fintables'tan alýntý.
Clausewitz
Mesela ayný programda Net Borç/Favök deðeri de -1,58 olarak görünüyor. Bu rasyoyu gördüðünüzde deðer eðer eksi ise Net Nakit pozisyonda demektir ve Net finansal borçu yoktur. (Burada kullanýlan Favök çeyreksel deðil, yýllýklandýrýlmýþ favök)
Clausewitz
Eyvallah hocam sað olasýn þirket son 1 yýldýr en az 100 m usd iþ aldý ayrýca döviz pozisyonu vardý herkes bunu biliyordu ve farklý beklenti içindeydi gerçekten akla ziyan bu bollukta nasýl beceriyorlar durumu kamufle etmeyi daha fazla vergi ödememek için olabilirmi. ytd.
Yer Ýmleri