Moody's: BDDK'nýn TL Kredi Kýsýtlamasý Bankacýlýk Sektörünün Kredi Notu Ýçin Negatif- Bloomberg HT
Moody's: BDDK'nýn TL Kredi Kýsýtlamasý Bankacýlýk Sektörünün Kredi Notu Ýçin Negatif- Bloomberg HT
Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.
sýzlerýn yaptýgý yorumlar yabancýnýn yuzde 66 72 arasý agýrlýgý olan durumlardý..o yuzden yený konjekturu degerlendýrmek gerek suan tarýhý dýplerde surunuyorsa..son 30 senenýn 0.70 cent gormuslumuzde var ....oyle býr rallý zaten yabancý gelýsýyle olur o da secýmden sonra
147 gecýlmezse .....ay sonu 136 beklerým.......takýp edelým.........
Efes inflection poynt. 32 üstü 46 yapar 3 kaldýraç 30k koysan 50k para kaldýrýr kalkarsýn.
Ne demiþ rahmetli cem karaca 1 koy 3 al ucunu de beslet raprap.
2018 den beri dibi 1.3 tepesi 2.2
2002 öncesi dip 45 sent. Dolar enflasyonu ile þu an 1.3 yapýyor.
Neredeyiz? Oradayýz. Üstümüze milyarlarca lot mal yedik. Bundan sonra ne olacak daha dibe mi gidecek olabilir neden olmasýn. Ucuz daha ucuz da olabilir elbette. AMA
Bilancolari çok iyi olan þirketler var. Ereðli sasa almak zorunda deðilsiniz. 500 tane kaðýt var. 1 fk kagitlar var. Bakýn kapak fabrikasý var bi tane. Bantas. 3.77 not alýn. Seneye konuþalým.
Tüpraþ 70 lira idi geldim ucuz dedim adam dio ki 40 olacak. Yahu 40 olsa da ucuz alsana iþte 40 dan deðil 70 den al veya parçalý al veya baþka bir þey. 250 lira oldu mutlu musun þimdi.
Yani ayý olunacak yerlerde deðiliz bana göre. Ucuza mal alamýyorsunuz. Eliniz gitmiyor. Sonra vay öyle vay böyle. Temel analiz de yok. Beyaz yaka ne ezberlediyse herkesin aðzýnda ayný laflar. Bay geldi bana babalar memedabi gelene kadar oyna devam.
bu yazýda mantýk çeliþkisi var.
yazýda bu 6 aylýk bilançolarýn ocak ayýnda yani önden peþin peþin fiyatlandýðý söyleniyor.
fakat þu anda sokaktaki çocuðun dahi konuþtuðu resesyon zama zingosunun dolar/endeks fiyatýna dahil olmadýðý
bunun zamanla olacaðýný ve endeksin ileride dolar olarak daha ucuz kalacaðý söyleniyor.
yani bir piyasa düþün bilançoyu 6 ay evvelden fiyatlamýþ.
sokaktaki çocuðun konuþtuðu resesyon lafýný henüz fiyatlamamýþ.
HOW?
bu yazý çeliþki içeriyor ve kalibra olarak red ediyorum bu yorumu.
fiyatlanýyor zaten an itibariyle... ama hala resesyon olacak diyen var olmayacak diyen var...
artan faizlerde batacak çok büyük bazý þirketlerin fed (veya ecb veya artýk battýðý ülkede sorumlu olan hangi kurumsa) tarafýndan kurtarýlacaðýný söyleyen yok ama...
krizlerde sokaklarda kan olduðunda endeksler dip yapar... pandemide yüzbinler ölürken veya ekonomik krizlerde milyonluk arabalarýnda intihar eden iþ adamlarý haber olduðunda...
sri lankada insanlar sokaklara indi, askerler ateþ açtý; insanlar öldü; adamlarýn cumhurbaþkaný ülkeden kaçtý...
gibi gibi...
Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.
147 gecýlmezse .....ay sonu 136 beklerým.......takýp edelým.........
Tam dibi bulmak bence borsaci yaklaþýmý deðil kumarbaz bakýþ açýsý.
2021 ilk bilancolarin geldiði mart ayýnda bütün borsa pahalý idi 3 5 tane kaðýt kalmýþtý. Naci bahanesi oldu bastilar ama temel her þeydir. Ozaman korkacaksýn. Þu an ise 50 60 kaðýt var bütün borsa ucuz þimdi cesur olma zamaný. Bilancolar fiyatýn içinde diyen birisi temel analizi bilmemesine kilif arýyordur bana göre.
Yer Ýmleri