Bu 21/22 bar olayý nedir bilen varmý ?
Bu 21/22 bar olayý nedir bilen varmý ?
Caðrý,
piyasa yapýcýlar olduðu gibi
sen ben alýþ/satýþ yazan herkes kotasyon veriyor piyasaya
sonuç olarak tahtada alýþ/satýþ fiyatý olduðu sürece LONG/SHORT istediðini açabilirsin.
long yapmak istedin satýcý olmamasý gerekir yani TAVAN.ben kafama göre long eklemek istedim ama karþýmda cortcu yok.
tavan deðilse Ya önceden Long yapmýþ þimdi kapamak isteyen ya da Yeni Short açmak için birisi satýþa fiyat yazmýþ bekliyordur.
sen ben yada piyasa yapýcý/arbitrajcýlar.Kim bu likiditeyi saðlýyor?
kar amacý gütmeyen kimse yok, herkes kar etmek için poz açar zarar da edebilir ayrý konu.Bu adama illa short açýn ki longunu oluþturabilsin denilen bir kurum var mý yani kar amacý gütmeyen?
tavan/taban olmadýðý sürece tahtada fiyat vardýr ve isteyen long/short ne poz istiyorsa açabilir.
oyunu belli kurallar dahilinde oynatan Borsa Ýstanbul ama kendisi masaya oturmuyor, Aracý kurumlar Piyasa yapýcý olarak iþlem yapýyor ancak onlarda spot karþýlýðý yapmadan Viop iþlemi pek açmazlar.Oyunu oynatan var mý özetle.
Sonuçta oyunu oynayan sen ben bizim oðlan.
bildiklerimi yazdým, yanlýþ olduðunu düþünen doðrusu budur diyen ek yapabilir.Resmi deðilse gayri resmi düþüncen de baþým gözüm üstüne
Bear_Bull
@BearBull26
haziran vade sonunda asagiya yabdý ya su porusu gibin çýbýk ona benzer yukarý çýbýk yapasa birgun aydarim çort cetonu..
bende ne çok þey istirem aðam,kovirrr misin ?
Eyvallah anlamýþsýn sorumu ben isyat özelinde çok yüklü spota karþý çok yüklü mal taþýyor düþüncesi var bunu da derinlik için yapýyor zannedersem bi de piyasada derinlik denge için önemli.
Mesela mal aldým yüklü ama viop pozum yok, ciblak kalýyorum mala alýcý gelmedigi anda 94 te 20 gün taban yedik diyor ya eskiler o hesap.
Viop o anlamda deðerli bence piyasaya derinlik veriyor. Açýða satýþ için de benzer düþünüyorum.
Aklýma gelmiþken sana sorayým dedim saðol cevap için.
benim A ve B kurumlarýnda 2 tane ayrý hesabým var diyelim.
TÜM ÝÞLEMLERÝ AYNI ANDA AYNI FÝYATTAN YAPTIÐIM VARSAYIMI ÝLE
A kurumundan 3000 lot aldým ( 3000*3170 teminat yatýrmam lazým)
B kurumundan 3000 lot sattým ( 3000*3170 teminat yatýrmam lazým)
ertesi gün piyasa 60 puan + oynadý
HESAPLARIM
A kurumu 3000*600 tl kar etti
B kurumu 3000*600 tl zarar etti
A dan çektim fazlalýðý eksik olan tarafa gönderdim MC yi kurtardým.
3 gün sonra tüm pozlarý kapadým
A - 3000 al 3000 sat
B - 3000 sat 3000 al
toplam 12000 lot iþlem
bol bol komisyon ödedim.
neden böyle bir iþlem yapayým.
ama piyasayý yönlendirebilme gücüm varsa
A kurumundan Short yaparken Piyasayý 3 - 5 puan indirebiliyorsam ve diðerleride peþime takýlýyorsa
B kurumundan long iþlemine bu kadar puan sonra baþlayýp karý kilitleyip
piyasayý gün içinde 3-5 kez bu þekilde sallarsam akþama kadar 15 - 25 puan lot baþýna (150 - 250 tl ) toplayabilirim.
Bear_Bull
@BearBull26
Karþýlýklý iþlem diye biþii olmaz, viobu hedge için kullananlar var birde bizim gibi günlükcü kumarcýlar mevcut ama herkesin öncelik amacý kâr etmek daha doðrusu masada karþýndaki cetonu ütmek
Bak bazan þu oluyor, mesela o gün vobda kasadaki ceton sayýsý ayný kalsada akþama kadar makina çalýþýyor ve fiyat ýþýðý yanýp sönüyor sonra akþam oluyor, kasaya bakýyorsun ceton sayýsý hemen hemen ayný ama vob %1 ya düþmüþ yada yükselmiþ oluyor. Yani güniçi karþýlýklý paslaþarak fýþkýrttýrabiliyorlar yada zopalýyabiliyorlar
23 mart 128 garan
Hamdým Piþtim Yandým
Yer Ýmleri