Gece seansý ..278750-277900 ..þimdi 278600
Yapma palacim yapma bakdiþil güç dedimse de bu kadar da net aþkýný ilan etme deeeeeee ..
2 kontrat sadece yadeðmez bu kadar tripe
https://www.hisse.net/topluluk/showt...75#post6022375
Hayat hoþ gerisi boþ
Garanti BBVA'dan ilk 6 ayda 21,2 milyar lira net kar -AA
- Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baþtuð: - "TL nakdi kredi hacminde ikinci 3 ayda net 50 milyar TL'den fazla büyüyerek, özel bankalar arasýndaki öncü konumumuzu kuvvetlendirdik"
ÝSTANBUL (AA) - Garanti BBVA'nýn konsolide finansal tablolarýna göre, yýlýn ilk 6 ayýnda, net karý, 21 milyar 181 milyon 23 bin TL olurken, aktif büyüklüðü 1 trilyon 96 milyar 74 milyon 926 bin TL seviyesinde gerçekleþti.
Banka, yaptýðý yazýlý açýklamayla 30 Haziran 2022 tarihli finansal tablolarýný açýkladý.
Buna göre bankanýn yýlýn ilk 6 ayýnda net karý, 21 milyar 181 milyon 23 bin TL, aktif büyüklüðü 1 trilyon 96 milyar 74 milyon 926 bin TL seviyesinde gerçekleþirken, ekonomiye nakdi ve gayri nakdi krediler aracýlýðýyla saðladýðý destek ise 799 milyar 546 milyon 822 bin TL oldu.
Fonlama bazýný dinamik bir þekilde yöneten Garanti BBVA'nýn fonlama kaynaklarý içindeki en büyük aðýrlýðý mevduatlar oluþturmaya devam etti.
Aktiflerin yüzde 68'i mevduatlar ile fonlanýrken, müþteri mevduat tabaný yýlýn ilk 6 ayýnda yüzde 27 büyüme ile 736 milyar 984 milyon 323 bin TL oldu.
Güçlü sermaye odaðýný koruyan bankanýn BDDK'nýn geçici önlemleri hariç sermaye yeterlilik oraný yüzde 15,1, özkaynak karlýlýðý yüzde 43,1, aktif karlýlýðý ise yüzde 4,3 seviyelerinde gerçekleþti.
- "Bankacýlýk sektörü, son dönemlerde olduðu gibi, bu dönemde de Türk lirasý üzerinden büyümesini sürdürdü"
Açýklamada görüþlerine yer verilen Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baþtuð, Garanti BBVA'nýn ikinci çeyrekte de ekonomik aktivitenin yarattýðý ivmeyle, müþterileriyle birlikte büyüyüp, geleneksel duruþuyla deðer yaratmaya devam ettiðini aktardý.
Bankacýlýk sektörünün, son dönemlerde olduðu gibi, bu dönemde de Türk Lirasý üzerinden büyümesini sürdürdüðünü belirten Baþtuð, þunlarý kaydetti:
"Aðýrlýkla tüzel sektör üzerinden gerçekleþen büyüme bireysel kredilerde görece daha sýnýrlýydý. Bunun tek istisnasý, enflasyonist ortamýn büyüttüðü, neredeyse tüzel kredi büyümesine yakýn gerçekleþen kredi kartý alacaklarý oldu. Diðer yanda yabancý para kredi talebi azaldý. Kur Korumalý Mevduat (KKM) ürününün etkisiyle döviz cinsinden varlýklar küçülürken, Türk Lirasý varlýklar arttý. Burada bankamýz KKM konusunda sektördeki en aktif bankalardan biri olarak toplam hacmin yaklaþýk yüzde 11'ini gerçekleþtirdi. Konsolide aktif büyüklüðümüz 1 trilyon TL mertebesini aþarken, toplam ve TL kredi aðýrlýðýnýn rakiplerimiz arasýnda en yüksek seviyede olmasý, müþteri odaklý büyüme stratejimize iþaret ediyor.
TL nakdi kredi hacminde ikinci üç ayda net 50 milyar TL'den fazla büyüyerek, özel bankalar arasýndaki öncü konumumuzu kuvvetlendirdik. Bu büyümeyle Türkiye ekonomisine destek olurken, tüm paydaþlarýmýza yarattýðýmýz deðeri de sürdürülebilir kýlma hedefiyle çalýþýyoruz. Bankamýzýn en önemli stratejik önceliði haline gelen sürdürülebilirliði iklim kriziyle mücadele ve kapsayýcý büyüme odaðýnda ele alarak sürdürülebilir finans piyasasýnýn geliþimine öncülük etme vizyonuyla ilerliyoruz. Müþterilerimizi ve çalýþanlarýmýzý bu sorumluluk odaklý dönüþümün bir parçasý olmalarý için teþvik ediyoruz."
Bu kapsamda, Garanti BBVA Mobil'de kullanýcýlarýn karbon ayak izlerini görmelerini saðlayan "Ekolojik" sayfasýný oluþturduklarýný anýmsatan Baþtuð, müþterileri doðaya yapmýþ olduklarý etki hakkýnda bilgilendirip, sunduklarý önerilerle karbon ayak izlerini azaltmalarýna destek olma hedefinde olduklarýný bildirdi.
Recep Baþtuð, "Dijitalleþmenin getirdiði her türlü imkâný kullanýp çevreye olumlu katký saðlamayý hedefliyoruz. Bunun son örneði olarak, müþterilerimiz BonusFlaþ uygulamamýz içinden, basýlý slipin birebir aynýsý olan dijital versiyonu görüntüleyebiliyor. Geri dönüþümü mümkün olmayan kaðýt sliplerin yerine dijital slip uygulamasý bu yönüyle doðaya çok önemli bir katký saðlýyor. Garanti BBVA olarak, sadece ekonomide yarattýðýmýz etkiyi deðil, çevreye, sosyal hayata ve teknolojiye kattýðýmýz deðeri de ölçüyor ve raporluyoruz. Bankamýzýn ikinci çeyrek sonu itibarýyla ulaþtýðý sonuçlarda çok büyük emek ve katkýsý olan çalýþma arkadaþlarýma bize bu yolculukta iþtirak eden, bizi destekleyen, güvenen tüm paydaþlarýmýza teþekkür ediyorum." deðerlendirmesini yaptý.
Kaynak : Anadolu Ajansý
Yurtdisina ayak uyduramiyor goruntu bu. Ya yine dandik bir haber gelecek ya da bir gunde tum primi yapacak gibi hava var.
Buyuk babalar pay vadeli pozisyonlari ayarlayamadi heralde.
Yer Ýmleri