KARDEMÝR yýlýn ilk yarýsýnda 2,29 milyar lira net kar açýkladý -AA
KARABÜK (AA) - Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarý (KARDEMÝR), 2022 yýlýnýn ilk yarýsýný 2,29 milyar lira net kâr ile kapattý.
KARDEMÝR'den yapýlan yazýlý açýklamada, þirketin Türkiye'nin ilk entegre sanayi kuruluþu olarak 85 yýldýr var güçleriyle çalýþmaya ve deðer üretmeye devam ettiði belirtildi.
Þirketin 2022 yýlý ilk yarý yýl mali sonuçlarýna göre 2,29 milyar lira net kâr elde edildiði vurgulanan açýklamada, "2021 yýlýnýn ilk yarý yýl mali sonuçlarýnda 2,08 milyar lira FAVÖK (faiz, amortisman ve vergi öncesi kârý) elde eden þirketimiz, bu yýl ayný dönemde yüzde 54,1 artýþla FAVÖK'ünü 3,21 milyar TL'ye yükseltmiþtir. Satýþ gelirleri ise geçtiðimiz yýlýn ayný döneminde kýyasla yüzde 101,7'lik artýþ ile 12,85 milyar TL'ye ulaþmýþtýr." ifadesine yer verildi.
- "Üretimde yerlilik prensibi"
Ulusal ve uluslararasý çelik piyasalarýndaki dalgalanmalara raðmen, þeffaf ve güvenli satýþ politikalarý, yeni ürün geliþtirme çalýþmalarý, pazarlama ve ihracat faaliyetleri, güçlü yönetim ve mali disiplin sayesinde piyasa beklentilerinin üzerinde bir kâr ile 2022 yýlýnýn ikinci çeyreðinin kapatýldýðýnýn aktarýldýðý açýklamada þunlar kaydedildi:
"Þirket bünyesinde devreye aldýðýmýz, sürdürülebilirlik ve verimlilik odaklý yatýrýmlarýn yaný sýra, çevresel ve sosyal alanlarda da gerçekleþtirdiðimiz faaliyetler ile ön plana çýkan þirketimiz, bölgenin en önemli istihdam merkezlerinden biri olmayý sürdürerek ülke, bölge ve kent ekonomisi için katkýlarýný gün geçtikçe artýrmaktadýr. Üretimde yerlilik prensibi ile yurt içinde üretilen girdiye öncelik veren þirketimiz, tedarik zincirlerinde de öncelikli olarak milli olanaklarý tercih etmektedir. Hisselerinin tamamý Borsa Ýstanbul'da (BIST) iþlem gören þirketimizin elde etmiþ olduðu bu finansal performansta emeði olan tüm çalýþanlarýmýza, sektör paydaþlarýmýza ve yatýrýmcýlarýmýza teþekkür ederiz."
Kaynak : Anadolu Ajansý

Tabi yusuf yusuf karþýya endeks short açýyorum kapýyorum açýyorum kapýyorum ulan ya düþerse ya düþerse ya düþerse en son beni stoplattý düþtü köpek. Gene tabi güzel kar oluþtu.
Yer Ýmleri