En son 5 yýl 9.88den borçlanmýþtý sanýrým. O zaman CDS'ler daha yüksekti diye hatýrlýyorum.
https://www.finanzen.net/anleihen/a3...uerkei-anleihe
Þimdi 10 yýl %10un üzerinden borçlanýyor. Üstelik CDS daha düþük
En son 5 yýl 9.88den borçlanmýþtý sanýrým. O zaman CDS'ler daha yüksekti diye hatýrlýyorum.
https://www.finanzen.net/anleihen/a3...uerkei-anleihe
Þimdi 10 yýl %10un üzerinden borçlanýyor. Üstelik CDS daha düþük
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir, itibar etmeyiniz.
Hazine Bakanlýðý'nýn 2033 vadeli eurobond ihracýnda faiz yüzde 9,75, ihraç tutarý ise 2,75 milyar dolar oldu. 19 Ocak 2023 tarihinde sonuçlanacak tahvil ihracýnda hedeflenen fiyatýn yüzde 97,5 oranýnda karþýlanmasý beklendiði belirtildi. Tahvil ihracýnda yetkilendirilen bankalar Citi, Goldman Sachs (B&D) ve Standart Chartered Bank oldu.
Hazine ve Maliye Bakanlýðý 2022 yýlý için 12,9 milyar dolarlýk dýþ borç dönüþüne karþýlýk uluslararasý sermaye piyasalarýndan toplam 11 milyar dolar tutarýnda finansman saðlamýþtý.
Hazine 2023 yýlý için ise 2022'ye yakýn bir borçlanma öngörerek önümüzdeki yýlda 10 milyar dolarlýk dýþ borçlanma planlandýðýný açýkladý.
TEB'de 2033 vade ve sonrasý eurobondlar yok. Süpürmüþler.
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Mevcut durumda hazinenin yýllýk eurobond ödemeleri yýllýk 12 milyar dolarý civarýnda diye aklýmda kalmýþ. Bu ödemeleri enazýndan yapmak için yýllýk 10 milyar dolar civarýnda yeni eurobond ihraç etmeyi planlamýþlar görünüyor. Ancak bu cds lerle ve yüksek abd faizleriyle %10 a yakýn faizle borçlanýp yýllýk ödenecek eurobond kuponlarý tutarýna her yýl 1 milyar dolar ekleyerek devam ederler.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Yer Ýmleri