Originally Posted by
duck wing duck
Yanlýþ hatýrlamýyorsam þirket eurobondlarýnda vergi ödenmiyordu.
"bankalar ve þirketlerin ihraç ettikleri eurobondlar 3 yýldan uzun vadeli olduðu için faiz gelirleri %0 stopaja tabi olmaktadýr."
Yaþ itibariyle 2040lý yýllar bana oldukça uzak görünüyor. Ancak yakýn bir arkadaþýmda emekli olunca ilave düzenli bir geliri olsun, ayrýca çocuklarýnýn eðitimini belli bir miktarda garantilesin diye 2040 civarý eurobondlarý almayý düþünüyordu.
Yakýn zamanda mevcut yönetim eurobondlar çýkartýyor ve bunlarý yabancýlara satýyor görünüyor. O nedenle kýsa vadede bir ödeme riski olacaðýný sanmýyordum. Dolar enflasyonu harici birde dolarýn hakim para olmayý kaybetmesi muhabbetleri var. Buda bir risk oluþturabilir.
Eurobondlar sabit dolar getirisi, artý vadedeki anapara getirisi ayrýca eðer her þey yolunda giderse, rahat insaný yormayan bir yatýrým aracý olduðu kadar uzun vadeli olmasýndan dolayý, belirsizlikler içermesi de biraz sýkýntý yaratýyor. O nedenle 5-10-15-20 yýl þeklinde farklý tarihlerde alým yapýlmasý, vadesi gelen parayla o günün þartlarýnda tekrar yatýrým yapýlmasý bana daha uygun gibi geliyor.
Teþekkürler yorumlarýnýz için. Dolar enflasyonu beni de en çok düþündüren konu ama türkiye gibi yapýþkan enflasyonu yüksek bir ülkede sorun yaþamayýz diye düþünüyorum. kira geliri ve özel ders verme planýýmz da var zaten olasý kötü senaryolarda tampon olacaklardýr diye düþünüyorum.
---------------
Paylaþtýklarým bildiðimi düþündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaþýmým yatýrým tavsiyesi deðildir. Saygýlarýmla
Yer Ýmleri