Servet merhaba. Sen bu eurobond konusunu iyi biliyorsun. Sorum þu elimde vade sonu Aralýk/2023 olan eurobond var. Yani vade sonuna yedi ay var. Elimdeki eurobond un faiz oraný %6 civarýnda sanýyorum. Þimdi; ben bu eurobondlarý satsam yerine %9 faizli eurobond almak istesem, zarar mý ederim yoksa karlý mý çýkarým? Bunun hesaplamasýný ynasýl yaparýz. Bir örnekle açýklar mýsýn? Þimdiden teþekkürler
Ýzninizle nacizhane ben de fikrimi paylaþayým.
Vergi açýsýndan: Elinizdeki bondu satayým dediðiniz an oncelikle vergisel olarak dikkat etmenizi öneririm. Alým zamanýnýza ve TL karþýlýðýna göre vergiyle karþýlaþmanýz mümkün.
Vade açýsýndan;
Aralýk 23 Bond yatýrýmý bugun itibariyle nispeten kýsa vadeli bir yatýrým sayýlabilir. Yani bu sene sonunda ana paranýzý da vergi algý uðraþmadan alabileceksiniz. Yeni alým için de, elde tutma için de; anaparayi çekme gerekliliðine göre karar vermeniz en doðrusu olur.
Faiz açýsýndan;
Anapara lazým deðil, uzun vadeli bir yatýrýma çevirmek açýsýndan bir problem de yok, vergiyi hesapladým, göze alýyorum derseniz; elbette eldeki yaklaþýk 1000 usd eden Aralýk 23 bondunu satýp, 950 usddan 93.75 usd getirili bir bond almak daha kazançlý olacaktýr. (Yaklaþýk %11 e yakýn bir getiri)
Herkese Merhaba,
Ben de bu ürün ile ilgileniyorum son zamanlarda. 2035 sonrasý vadelilerden ucuz oldukça almaya çalýþýyorum. Þöyle bir sorum var konuyla ilgili. Banka eurobondlarý online hesaplarda evet gözüküyor. Fakat bir hesap cüzdaný gibi yarýn öbür gün herhangi bir iptal ya da temerrüt gibi risklerde ya da banka batmasý gibi durumlar gibi ekstrem olaylarda karþýlýk bankadan sahip olunan eurobondlarla iliþkin bir belge alabiliyor muyuz?
dolarla alabilecegðimiz eurobond fon varmý bildiðiniz?
Yer Ýmleri