Bu kýymetin getirisi 6 ayda bir % 3.187
Aman dikkat, %11.86'lik yýllýk kupon faizini temiz fiyata bölerek ön efektif getiriyi hesaplýyoruz. Diyelim ki %9.64
Daha sonra bir de itfa tarihine nispeten az bir zaman kaldýðý için (6 yýl) (1260-1000)/6 dan anapara zararýný 6 yýla bölüp kabaca kupon faizine paylaþtýrmak gerekli.
Bu yapýldýðýnda 6 aylýk dönem getirisinin %3.187 olduðu gözüküyor. Yýllýk getirisi de %6.37 *%11.86 deðil!*
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
o kupon faiz degeri
hisse senedi temettu gibi dusunun
kupon alinca elinizdeki paranin miktari duser
eurobond un basit ve bilesik faiz degerlerine bakin
genellikle yil bazli artar
yakin vade 3-5 iken
orta uzun vadeli 6-8-10 faiz verir ama vade oncesi eurobond bozarsaniz VERGI gelir kosa kose
ayrica kupon gelirlerde de beyan limitini gecerseniz VERGI var
Saygilarimla
yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir
Herkese merhaba,
Uzun zamandýr forumu takip ediyorum.
Tum degerli üyelere yorumlarý icin teþekkür ederim.
Sizlere bir sorum olacak:
Yaptigim hesaplara gore 900bin USD eurobond farklý vadelerde ve 100bin USD riskli fon sepetiyle calismaya son verilebilir, en azýndan 45 civarý ve çocuðunuz yok ise. Ve eðer hersey yolunda giderse yýllýk ortalama %10 faiz getirisi almak mumkun.
Her aya kupon odemesi alabileceðim Ozel sektör ve devlet eurobondu karisik bir sepet yapmaya calisiyorum fakat
bu konuda tecrübeli bir fon yöneticisi bulamadým dogrusu. Boyle bir sepet yapmýþ veya doðru eurobondlari secme konusunda yardimci olabilecek biri var mi acaba?
Simdiden teþekkürler,
Merhaba. Þu anda devlet Eurobondlarýnda %10 getirili yok diye biliyorum. Özel sektörde vakýfbankýn yeni çýkan Eurobondu %9.6 gibi bir getiri veriyor. Ama min 200 bin nominal satýlýyor. Bana göre her ay eurobond 1000$ eurobond ödemesi alacak þekilde portföy yapmaktansa misal ocakta 12.000$ dolar almak daha mantýklý geliyor. Vergi ödemesinde de ocak kurundan hesaplanýp sonraki sene martta bu tutar üzerinden ödeme yapýlacaðýndan daha avantajlý olur düþüncesindeyim.
Ama vadeyi yýllara göre daðýtmak uygun olabilir. Ben o þekilde bir portföy oluþturmaya çalýþtým.
Bu arada %10 getirili bir eurobond bile bulsanýz bu gelirin yaklaþýk %20-25ini vergi vereceðinizden %8lere düþecektir getiriniz.
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir, itibar etmeyiniz.
Yer Ýmleri