Bunlari tespit etmek de cok kolay.
Hayat pahaliligi de, dunyanin her tarafi ayni diyecek.
Gelirler kismi konu olmadigi, adam Turkiye'den de hic cikmadigi icin oyle saniyor.
Hatta Almanlar donuyor, odunu komuru buradan gidiyor diyor.
Dunyada cok farkli sigir cesidi var.
Bizdekiler en cahil olani.
Özal zamanýda böyleydi,evreni hiç sevmem,ses çýkartmadan özallý hükümete alýþtý,çünkü yaptýðý icratlar onu destekler nitelikteydi,her ikiside SSK'yý soyup kendi çevresine peþkeþ çekmiþtir+ memurlara,hala memurlarýn çoðunluðu özalý destekler,ama para kaynaðýný sorgulamazlar,kaynak belli iþçinin alýn teri SSK,her ikiside zýbardý gitti emekçi düþmanlarýydý,dýþ yardým almadan SSK servetine çöktüler,þimdi hesap veriyorlar ilahi adalete...peþi Çillerin aymazlýðý,her üçünün iþbilmezliði ecevitin baþýný yaktý,onlarýn yaptýðý hata ecevite yýkýldý,ecevit derviþe görev verdi,sevmezdik,ama þimdiki durumdan çok iyiydi,her 2 krizde milletin cebinde para vardý,burada püf nokta yine mhp idiydi,her hükümette görev yaptýðý yýllarda hükümetlerde çökertilmesinde baþ roldeydi,ecevit hükümetinde erken seçim kararý almasaydý bu durumlar hiç yaþanmazdý,zaten mhp'nin notunu 60 darbecisi madanoðlu vermiþti,mhp abd'cidir,guya milliyetçiler,Atatürk milliyetçisinin kenarýndan bile geçemezler,niyetlerini bende gözlerimlen gördüm maraþ katliamýnda...hükümet içindekiler hep rte tarafýndan seçilmiþ kiþiler,biraz zor aklý selim çýkmasý,iktidarýn önceki zamanlarý olsaydý belki,borç yekünü çok,en az 150,en çok 500 yýllýk,bu borcu iyi bir yönetici baþýmýza gelmezse torunlarýmýzýn torunlarý ödemek zorunda kalýr,örnek osmanlýnýn borcu 100 senede ödenmiþti,temennimiz ülkemizin baþýna iyi bir yönetici gelmesi,o yönde umudum var,hep belirtirim genç bir lider bekleniyor,atamýzda belirtmiþti![]()
benim onlara sözüm de yok, vermeyince mabut ne yapsýn kel mahmut diyorum, netice de onlarla kader birliðimiz var, sýkýntýyý birlikte çekiyoruz. yurt dýþýnda yaþayýp, çifte vatandaþlýk almýþ, oralardan emekli olmuþ yada hala çalýþan kesimin ahkam kesmesi çok can sýkýyor. kader birliðimiz kalmamýþ bu kiþilerin oy kullanamamasý gerekir. burada sýkýntýyý çeken biziz, dolar almýþ baþýný gitmiþ, umrunda mý? hatta iþlerine dahi geliyor.
Ayrica bu islamcilarla kader birligin filan yok.
Fakirlik, caresizlik kaderdir.
Ama cahil birakilmak, kandirilmak ve soyulmak kader degildir.
Ya bu cember sakalli sozum ona musluman milleti degistireceksin, ya memleketi.
Bu milleti degistirmeyesin diye, onlem aliyor, Kur'an kurslarindan basliyor.
Yo ben cocuklarima, bu yasadiklarimi yasatmam diyorsan, yasayacak baska bir vatan bulacaksin.
Bugun bu yasadigin vatan zaten senin degil, demedi mi reisleri, defolup gitsinler..! diye.
Su cezaevinde curuyen generel ve amirallere bir bak. Feto'nun degildi onlar. Eskiler.
Zamaninda memleketin en iyi ogrencileriydiler, cogu fakir koylu, memur,ogretmen cocuklariydi.
14 yasindan itibaren, buyuk bir azim ve kararlilikla, okudular, calistilar, sinif arkadaslarini gectiler, akademiyi bitirdiler.
Bak sonlarina.
Eger bu sana yeterli bir fikir vermiyorsa, hangi mahvolmus yasam ornek olabilir ki.
Yer Ýmleri