Yine kan ve göz yaþý var.
Coinler Coinler
Gübre ve toprak yetiþtiricilerin fiyatý son bir yýlda %235 oranýnda daha önce görülmemiþ seviyede yükseldi. Bu yükseliþte döviz etkisinden çok gübre ithalatýndaki sorunlar etkili oldu. Özellikle Rusya – Ukrayna savaþýnýn tedarik ve lojistikte aksamalar yaratmasý fiyatlarý küresel ölçekte yükseltti.
Enerji ve yaðlar %185, bina bakým masraflarý %156, hayvan yemi %147, tarýmsal ilaçlar %106 oranýnda artýþla maliyeti en faz olan girdilerin baþýnda geliyor. En az fiyat artýþý ise %36 ile veteriner harcamalarýnda görüldü.
bir halt olacaðý yok.
Altýn madenciliði, düzinelerce ülkede deðerli metaller için kazý yapan yüzlerce maden þirketinin yer aldýðý küresel bir iþ. Dünya Altýn Konseyine göre 2021 de küresel altýn üretimi 3.561 ton (114,5 milyon troy ons) olarak gerçekleþti. 2022 sonu itibarýyla bu rakamýn yüzde 2 artmasý bekleniyor.
https://www.tgrthaber.com.tr/ekonomi...1%20bekleniyor.
Altin arzi, her yil 3.561 metrik ton artiyor.
Yillik 114.5 Milyon troy ons artis.
Kim alacak bu kadar altini ?
Gazeteci Ýsmail Saymaz a konuþan Fakýbaba, gündem olan sözleri kime söylediðini açýkladý.
AKP içerisindeki kiþileri kasdeden Fakýbaba Ýçerisinde hýrsýzlýk yapan var. Malý götüren var. Onun bunun malýna el koyan var. Adam öldüren var. Tefeci var. Kimi kastedeceðim ? dedi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/siyase...Slider%20Haber
Yer Ýmleri