Biz fakir edebiyatý ile bu kadar yol alabiliyoruz þuana kadar yanýlgýmiz yok. Seçim sonrasýna çok merak ediyorum.
Biz fakir edebiyatý ile bu kadar yol alabiliyoruz þuana kadar yanýlgýmiz yok. Seçim sonrasýna çok merak ediyorum.
Ayný þekilde emekli iki engelliyiz. Bende kredi kartý var onda yok. Ben ne var yok stok yaptým zamanýnda. O maaþý çekince alýyordu. Önce Reis büyük bizi yolda býrakmaz ezdirmez diyordu en son geldiðimiz noktada artýk maaþ yetmiyor geçinemez olduk. Her gün daha da fazla aðlýyor umudu da kalmadý. Bende ayný gemideyim. Son bir yýlda %100 den az fiyatý artan ne var. Mayýsta þeker aldým ilave 45 TL 5 kgluk Ýki çuvala tmm. Peynir bastýk kg 30 TL den yazýn. %100-300 arasýnda artmýþ aldýklarým.
Kýzýn çeyizi covidden önce bitti borcu da bitti. Oðlana da dedim düðünü unut. En kötüsü olursa ev büyük 180 MT ikiye bölüp yaþarýz. Kiraya çýkmaz. Misafiri gelince arayý kapatýrýz. Ben Tansu Çiller döneminde oðlumun yaþýndan az büyüktüm. Asgari ücret ile taþeron olarak týpta çalýþýrdým. Akþam gazetesinden kuponla TV aldým son gazete Parasýný maaþ yetmedi. Hiç bir geçim masrafým yoktu maaþ dolmuþ sigara gazete parasýna yetmiyordu. Þimdi daha da kötüsünü bekliyorum
Bende stok yapýyordum ama bu iþin sonu yok. En fazla 2 ay geriden gidiyorsun. Mesela sizin 1 çuval þeker bittiðinde muhtemelen ayný þekerin kilosunu 100 tl den alacaksýnýz. Yani fiyat artýþlarý belli bi süre deðilki, en az 10 yýl bu iþ böyle gider. Benim diyecek 5 seneden önce durduramaz, düþürmeyi düþünemiyorum bile.
Yer Ýmleri