Ayhan baþkan pazar günü yoðun girecekti az kalsýn sinir stresten. Malûm kedicikler cikciksporu 3-0 yendi ya. Baþkanýn bu aralar þuuru siniri iyi deðil
Güzel yazmýþsýnýz ama ayný þey deðil, bu mahalle esnafý, müþteri kitlesi aþaðý yukarý ayný bölgeden, kaz gelecek yerden tavuðu esirgememesi lazým müþterinin gönlünü hoþ tutup ayaðýný alýþtýrmasý lazým, sektör itibarýyle düzenli müþteriye ihtiyacý var bir kerelik müþteriye deðil. Mesela geçen pazar diðer bir pastaneye gittim sabah taze simit börek vb aldým 83 lira tuttu adam 80 yeter dedi 3 lirayý almadý. Ben þimdi öbürüne bir daha gitmeyeceðim eþime dostuma da þikayet edeceðim ayrýca gugýl'a da olumsuz yorum yazacaðým bunlar paragöz diye kafaya taktým ya.. Almayacaktý o 7.5 lirayý benden..
Olayý anlattýðým iþyerinden arkadaþým da þu örneði verdi, evlerinin ordaki büfeden sigara istemiþ nakiti yokmuþ kart uzatmýþ adam karta komisyon alýyoruz demiþ, "benden de mi alacaksýnýz hep alýþveriþ yaptýðým yer düzenli müþteriyim nakitim çýkýþmadý " demiþ arkadaþ, adam da "evet alacaðým komisyon" deyince sigarayý almamýþ, ayrýca oradan alýþveriþi de komple býrakmýþ baþka yerden alýyor. Ne oldu büfeci 1-2 lira için daha büyük karý kaybetti. Sözün özü esnafýn bunu tartýp ona göre davranmasý lazým, miktarýn küçük olmasý önemli deðil kazýklanma hissi çok kuvvetli bir his ve müþteriye çok batar.
sistem þöyle iþliyor
arýyorsunuz verin paramý geri diyorsunuz
onun yerine puan verelim diyorlar
olmaz diyorsunuz
o zaman size sigorta yapalým diyorlat
yok diyorsunuz
baþka yolu yok ya bunlardan birini seçersiniz yada unutun o parayý diyorlar
siz o zaman son seçeneði devreye sokuyorum
alýn kartýnýzý
..kerim bankanýzý diyorsunuz
biz bi düþünelim diyorlar
sonra biri arýyor sizi
baþtaki seçenekleri bi daha sayýyor
ve en son tamam kardeþim al paraný diyyor.
bir halt olacaðý yok.
Verdiler verdiler ellere verdiler. Bist. pist pist.
Yer Ýmleri