Þu bist te Bi tane dürüst þirket olmaz mý
Þu bist te Bi tane dürüst þirket olmaz mý
Yazdýklarým beni baðladýðý gibi al sat tut tavsiyesi de deðildir
Gel gel yapýyorlar bazý kurumlar satabilsin diye heralde
Ýnvestingde Bi tane borsa kaptaný diye Bi ... var borsaya yeni girmiþ anlaþýlan manüpüle ve speküle nin ne olduðunu bilmiyor ben orada yazmýyorum ama buradan yazayým dedim manüpüle aþþaðý yönde bir hareketi temsil eder duraðanlaþtýrmak minimize etmek aþþaðý çekmek speküle harekete geçirmek yükseltmek ikisinde karþý tarafýn bilðisizliðinden faydalanýr Türk borsasýnda manüpilasyon suçtur bir hissenin fiyatýný aþaðýya gideceðini yalan yanlýþ þeylerle süsleyip insanlarýn yatýrýmýný etkilemek suç ama yükselmesini saðlamak suç deðildir böylece diyer hýyarlarda öðrensin dackord
Mesela þirket kasada 100 milyon param var bu parayla hisse alacam dese ardýndan bu hisse fiyatý þirketimiz deðerini yansýtmýyor dese benim þirketim çok daha deðerli dese suç olmaz o hisseleri almadan hisse fiyatý yükselse bile suç olmaz ama tersini yapacam dese Bu hisse fiyatlarý çok yüksek dese sýkýntý olur sasa ýn sahibinin yaptýðý aslýnda suçtur hisseyi satabilir ama hisse fiyatý çok yüksek diyemez bu manipüle etmektir ama bizim sevgili spk mýz yanlýþ hatýrlamýyorsam Bi ceza kesmedi tabi spk nýn 1 sene sonra bile ceza kestiði olmuþtur þimdilik ceza kesmediði ceza kesmeyeceði anlamý taþýmaz
Ne yapýyor bu þirket
Bekle kekle bakalým nereye kadar
Bu hissenin tavan olduðunu bir daha görebilecek miyiz
Haydi koç yürü
Yer Ýmleri