Mey biter saki kalýr
Renk gider haki kalýr
Okumak cahilliði alýr
Eþeklik Baki kalýr
Mey biter saki kalýr
Renk gider haki kalýr
Okumak cahilliði alýr
Eþeklik Baki kalýr
Yazdýklarým beni baðladýðý gibi al sat tut tavsiyesi de deðildir
Tms 29 diye biþey duydunuz mu enflasyonu muhasebe mesela pentatms 21 e göre bilanço gönderdi orda enflasyondan arýndýrma yok bunda var buna raðmen pentayý katladý yani penta tms 29 a gör kar açýklamýþ olsaydý aztek kar da pentayý 4 e katlardý veya aztek önceki bilançolarý gibi tms 21 i kullansaydý kar 750 civarý gelirdi pentayý yine 4 e katlamýþ olurdu desem
Þöyle ki mesela geçen yýlýn hasýlatý 2.55 milyar TL bu yýlýn hasýlatý ise 5.9 küsür milyar tms 29 u kullanýrsan geçmiþ yýllarý enflasyona göre yeniden düzenleyip bu yýl için olmasý gereken hasýlatý tekrar hesaplasýn öyle yapýp geçen yýlýn hasýlatýnýn 4.8 milyara çýkartmýþlar bunu yaparken belli katsayýlarla yapýyorlar iþte karý küçük gösteren bu yöntem aslýnda kar çok büyük yani kaybolan hiç bir þey yok tms 21 e göre gönderseydi f/k 17 lerde olurdu desem
Bide gidip kumda oynayýn desem
Bu karý gören tüm kurumlar saklamaya bu hisseden koyar desem link gibi uçar desem
Þirketin yönetim kurulu kararýyla birde tms 21 e göre bilanço gönderirse iyi olur yatýrýmcý aydýnlanýr özellikle son dönem borsaya gelen yatýrýmcýlar zira at izi it izine karýþýyor lo de haydi bakmayýn lo bakma zamaný deðildir deyip bir müddet yazmayayým yine
3.ç bilançoda hasýlat 3,4 milyar mýydý 4.ç bilançoda 5,9 milyar mý ipucu
Mia nýn bilanço çok iyi gelmiþ ama bilançoda bir iki þey kafama takýldý ya onlar yanlýþ yapmýþ yada bizimkiler neyse birde maddi olmayan duran varlýklarý 3.çeyrekte 500 küsürken nasýl olmuþta yýllýkta 1.2 milyara çýkmýþ birde yýllýk hasýlatý topu topu 1.4 milyar olan bir þirket bu hasýlat yanlýþ anlaþýlmasýn neyse yýllýk hasýlatý 1.4 milyar olan bir firma nasýl oluyorda 500 küsür öz sermayeyi 1.7 küsür milyara çýkarýyor anlamak biraz zor neyse elbet vardýr Bi hikmeti diyelim çok kafa yormayacam
Yer Ýmleri