Benim sistem alimi kapadi poz kapat diyor.
Benim sistem alimi kapadi poz kapat diyor.
Evet..mesela ben bir yýldýr Pegasus, Tüpraþ, deva taþýyorum ov portföyde…bir süre de Þiþe ve petkim taþýdým. Bir yýldýr ov portföyde %100 maldayým.
Thy ve Tüpraþ çok iyi bilanço açýkladý, güçlü de bir yükseliþ trendi var..thy ve Tüpraþ hisselerinde de long oldum…aslýnda %100 ün üstünde pozum olmaya baþladý. Ama bunun süresi en fazla 1-2 ay…sonuçta risk yüksek, sürekli taþýnmaz bu poz.
Mesela þu an hedge amaçlý endeks shortlarla %80 de pozum..çýkarsa kardan zarar, ama düþer diye de endiþem yok fazla…kv sat gelirse %65, ov sat gelirse hedge pozlarla nette %50 poza inerim.
Eskiden %0 a indiðim de olurdu net poz olarak..ama %100 e yakýn enf. ortamýnda ve seçim arefesinde %50 net poz altýna inmem sanýrým…þu ortamda net short zaten kumar olur ( çok kýsa vadeli trade amaçlý iþlemlerden bahsetmiyorum…ben olaya ov portföy yönetimi olarak bakýyorum..al sat amaçlý iþlemim yok).
Son düzenleme : Cautionary; 02-09-2022 saat: 12:31.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Benim en büyük hatam SP-GLOBAL ile býst100 arasýnda normal bir bað olacaðýydý.
Bu ,tamamen kayboldu..SP500 de tutturdum ama býst100 de olmadý.
Burada yemek tarifi yapýlýr...
Hastalýklarla ilgili,alternatif çözümler sunulur....Býrakýn da AKBNK-DOHOL VS. DE konuþulsun...
Sonuçta insanýz.
Ekrana geldik
sabah biraz iþ güç
Bugün benim
endeks þhort
pay vadeli long iþi çok iyi durumda deðil
piyasa sanki devam edecek gibi duruyor
TDI piyasaya satýþ getirmez ise devam eder gördüntüsü var
3260 üzerine atar vede kapatýrsa
endeks þhort iþine geçici ara veririm
onun diþinda zaten long taraf diðer tarafýn iki katýndan fazla
Böyle devam þimdilik