Oyle memd abiymis dedeymis dayiymis emmiymis sagdan soldan duyup burda rol.kesenlere bakmayn . Vob yapmayn deyip.milleti eetkiliyorlar . Olaganustu para dondu kazqnan kazandi kazanamayanda camura basladi .
Oyle memd abiymis dedeymis dayiymis emmiymis sagdan soldan duyup burda rol.kesenlere bakmayn . Vob yapmayn deyip.milleti eetkiliyorlar . Olaganustu para dondu kazqnan kazandi kazanamayanda camura basladi .
Bizim borsa zamanimiz ozal zamanina dayanir . Herkes bildigini yapsin . Baskasinin lafina bakmasin . Kazanamayan gelir buraya kendi yapamadigi icin milleti uyarir sen yapamazsn baskasi yapar . Sinekte kucuk ama mide bulandirir . Buralari okumayin size tavsiye
KEY diye bir þey vardý, Konu Edindirme Yardýmý hesabý, maaþlardan paralarý kestiler, sonra bu bütçeye yük oluyor deyip sulandýrdýlar Emlak Bankasý 6 aylýk faiz vs bir oraný vs bir þeye fikslediler, o da düþüktü. Sonra onu tasfiye ettiler bana 2-3 lira vs bir para yatmýþ gidip çekmedim.
Bir de Tasarrufu Teþvik Hesabý vardý, her yýl bir oran açýklanýyordu, sistemde kalýþ süresine göre, yenilerin oraný çok düþük, eskilerin ise oraný yüksekti. Sonra isteyenler anaparayý çekebilir dendi bir kaç yönetici çýktý, onlara çýkmayýn demiþtim cüzi bir para aldýlar. Ertesi sene bu hesap tasfiye edilecek taksit ile ödecek dendi hatta Ziraat Bankasý'ndan iskontolu erken ödeme yapýldý. O zaman yöneticiler ciddi para aldý. Hesaplama herkesin ödediðine göre deðil süreye göre olunca maaþý sonradan yüksek olanlarýn TTF birikimleri katlamalý artýyordu, yeniler ise düþük katsayý ile birikim yapýyordu.
Þimdi de SGK sistemi var çalýþtýkça emekli maaþýn düþüyor. Benim iþe aldýðým ve sonra iþten ayrýlan bir kiþi var, benden fazla emekli aylýðý baðlandý, bana soruyor nasýl olabilir diye. Senin çalýþma süren düþük ama maaþýn 3-4 asgari ücret idi ama benim çok eski çalýþmalarým var onlarý bildirdim maaþ düþtü dedim. Hakikaten öðrencilik yýllarýnda bir bankada çalýþmýþtým onlar eksik diye onu da bildirince maaþýmý daha da düþürdüler.
Yani devlet iþi en yüksek derecede titizlikle yapýlmasý gereken bir iþ ama niteliksiz elemanlar ile milyonlarca kiþinin hakký hukuku birbirine karýþabiliyor. Eskiden senato vardý minimum (o zamanýn) üniversite mezunu olmak gerekiyordu, aptallýklarý onlar geri çeviriyordu. Devlet kadrolarý güçlü olursa aptallýklar daha az olur.
Bu tip þeyler ise büyük resmi etkileyecek þeyler deðil gerçi.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Sanayiciler kaynakci bulamiyor . Muhendis tonla . Reis ah reis 250 universite olurmu be reis . 70 tane universite yeterliydi be reis ..
Uni mezununa saygi kalmadi heryere actin . Mesleklere saygi kalmadi . Koyunden gelen kendinde hak buldu doktora ogretmene ona buna maliyeciye herkese dayilanmaya .
Reis kapat universiteleri 70 tane tut . Cag atlasin ulke . Herkes haddini bilsin .
Okuyamayan ara eleman olsun . Kalifiye adam lazim bize . Sürü degil .
Mal alýp tutan temmuz sonrasý kazandý evet. Arbitrajci deðil.
Son düzenleme : ariston; 10-09-2022 saat: 15:58.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Yer Ýmleri