Originally Posted by
berkimcans
Biraz EREGL de açýðým kalmýþ, normalde yarýna pozisyon taþýmam, diðer pozisyonlarýmla uðraþýrken eþleþtirmeden gelmiþ farketmedim, bu pozisyonuma raðmen not indirimine sevinemiyorum, not indirimleri, politik gerginlikler, sýcak çatýþmalar, patlayan bombalar, sýnýr ötesi operasyonlar shortculara hep cesaret vermiþ, longcu ekip bu olumsuzluklarý her seferinde fýrsata çevirmiþtir,
Bu na benzer bir durum 3 yýl öncede mevcuttu, 86 kontrat short pozisyonum vardý, ABD borsalarý ortalama -%6 negatif kapanmýþtý, nasdaq -%7 düþmüþtü, sabah Viop30 sadece - %1.5 negatif açýldý, -%2 yapsaydý kara geçip kapanabiliyordum, sonrasýnda hýzlý bir þekilde yukarý yaparak %2 civarý primli kapattý, hergün bana 1000 tl 3500 tl 2000 tl ...vb margin call çagrýsý geldi, para vardý her seferinde teminatý tamamladým, bu pozisyonumu 2 ay taþýdým ve 10 bin puan zararla kapandým, 2 ay daha taþýyabilseydim kara bile geçiyordum, artýk insan yýpranýyor, lanet olsun deyip kapatýyor,
Þunu demeye çalýþýyorum, buna benzer durum bugün de mevcut, her 2 yönde de terste kalan yatýrýmcý mazot olmaya mahkumdur!
Yatýrým yapýlabilir altýndaki not indirimlerini piyasa coþkuyla bile karþýlamýþtýr,
Yer Ýmleri