eregl teknik olarak flama mevcut 33.50 üzeri kapanýþlarda formasyon çalýþýr.
eregl teknik olarak flama mevcut 33.50 üzeri kapanýþlarda formasyon çalýþýr.
Bear_Bull
@BearBull26
Borsa kuruþ kaybetmek istemeyen paralý adamlara karþý az para ile çok kazanmak isteyenlerin buluþtuðu bir yer.
Ortada olunca makul bir getiri olabiliyor.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
%4000 teminat ihtiyacý oluþtu
Müþteri arayanlar...
Hayatýnýz kayar
Vadelilerde nerdeyse hisse spotundaki hacim olmaya baþladý. Gündem sürekli abritraj. Vade farkýna oynuyor deniyor bir çok kiþi. Eðer boyleyse gerçekten piyasa kýsýr bir döngüye girdi demektir. Bu vadede istediðini alan diðer vadeye geçer hatta uygun fiyat yaksliyirsa þimdiden bile geviyordur. Spot al, vadelisinde short yap. Alýnan hisse karþýlýðý vadelide short açýlýyorsa bu farký açan kim, kimler, ney. Arbitrajcilar short açýyor peki karþýlarýnda longlayan kim. Bu þekilde fezata bile gider bankalar. Dönüþ nasýl olur bilemiyorum. Nasýl tetiklenir. Þuan sanýrým arbitrajcilarin elinde baya spot mal birikmistir bunlarýn hepsi zorvelerden maliyetli kýsa vadeli mallar. Eminim bu mallarý bir þekilde arbitrajcilar kitleye çalýþacaklar. Yani yani viopta kapaytirip spotta tutmalari için bir dümen çevirmeleri gerek. Vade farký açýldýkça arbitrajcilar zarar ediyor. Tabi zarar büyük deðil ama belkide teminat sýkýþtýrmasý yapýyorlar. Vade makaslarini açan ise piyasa yapýcýlar hisseye para bagladan vadelide long oluyorlar nasi olsa arbitrajcilar spotta alým yapýyor. Ben bu iþin icinden cikamadim.
Yer Ýmleri