'' Þüphecilik , zekanýn cilasýdýr. '' -kmkm- aka hmz stbyk
hella sis farlarý eþliðinde ýþýlda hayata maþallah 34
'' Þüphecilik , zekanýn cilasýdýr. '' -kmkm- aka hmz stbyk
hella sis farlarý eþliðinde ýþýlda hayata maþallah 34
kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Geçen ptesi günü devre kesince bir arkadaþým yüklü short açtý.Düþüþ baþladý diye.. Derken iralli devam etti ce cuma günü oyun dýþý kaldý....
Aman dikkat en azýndan 9 gunluk ortalamanýn altýnda kapansýn.. sonra short olur
Teknik,global hiçbirþey õnemli degil.Kamu bankalarýnýn %4/5 i açýk.. diðerleri toplu..isterse 5 tavan daha çeker.. SPK dan itirazda olmaz
..
Vob yapmayýn.. bakin zengin olanlar hisseden oluyor...zaten 2 milyonun varsa 2 kaldirac bile 100 kontrat eder
100 konrat oynarsan seni keklik gibi avlarlar...gün içi +100 bin kardan -200bin zarara geçersin.. kafayý yerdin..
Aman dikkat edin bu piyasada short açýlmaz denilmeye baþlandýysa ki ben bile böyle söylemeye baþladým. O yüzden acaba burasý zirve mi diye sormadan edemedim kendime. Genelde bu tarz cümleler zirvelerde yapýlýr.
2 dolarýn üzeri bu hükümetle olmamasý gereken seviye bence. ama dolar baskýlandýðý için saðlýklý ölçüm yapmak da zorlaþtý artýk. Dolarýn gerçek deðeri bence çok yukarýda o yüzden 2 dolar endeks de biraz daha yukarýlarda olmasý gerekiyor.
--------
Yazdýklarým tamamen kiþisel görüþlerim olup asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
yani muhterem , hayatýn nabýz atýþlarýný yakalamak istiyorsan , kendi kalp ritminin dýþýna çýkmalýsýn.
kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Bu yorumcu,ekonomistlerin yatacak yeri yok..
Bilerek,bilmiyerek ky. kar etmemesine sebep olurlar.
Enflasypn muhasebesi olursa Garantinin bile f/k si 40 olur dediler.Tufe bonosunu gündemde tutular.
Bunlar olsaydý borsa çakýlýrdý.Hele bankalar erirdi.Tv,ekonomi haberi iþlememek lazým..
Sayýn gundwane açýkçasý USD TL kuru ve ihracat arasý muhteþem bir korelasyon yok gibi. Son 2 yýldýr ihracat hýzlanmasýnýn sebebi kur artýþýndan çok pandemi sonrasý tr ye kayan üretim talebi oldu. Yoksa ihracatci USD 4 olduðu zaman da batmasý, 8 olduðu zamanda.
Ha 9 a düþecek diye beklediðim için söylemedim ama düþerse ihracatçý batar teorisi bence yanlýþ, 15 kat artan kurla 15 kat ihracat yapamadýðýmýz gibi
Genelde rüyalar güzel ama üstünkörü diye þikayet ediyordum.
Önceki gece uzun bir rüya gördüm bir market zincirinin bir þubesinin sahibi ile tanýþtým. Yanýnda kaç kiþi çalýþýyor vs sohbet ettik, kendisi ve 4 market çalýþaný varmýþ,
Neyse haftada 10.5 vardiya var deyince ben rüyadan uyandým, normalde günde 2 vardiyadan 14 vardiya olmasý gerektiðini düþündüm. Bugün ise günde 1.5 vardiyadan haftada 10,5 vardiya hesabýnýn sanki daha doðru olduðuna karar verdim.
Bir markette maaþlar ve genel giderler ayda 100 bin TL olsa %10 kar marjý ile ayda minimum 1 milyon TL ciro gerekir. 10 bin þube 12 ay hesabý ile 120 milyar altý ciro baþarýsýzlýk olmasý lazým.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Yer Ýmleri