Þöyle 1 örnekleme yapayým.
Enflasyon ortamýndayýz ve enflasyon muhasebesi uygulanmýyor.!
Ýþ yerinizin kasasýnda 100 bin dolar var,kur 6 tl den 18 tl ye yükseldi,siz peþin vergisini ödüyorsunuz,vergiyi ödemek için dövizin %33 ünü sattýnýz,67 bin dolarýnýz kaldý.
Enflasyon devam etti.....
Bu kýsýr döngüyü 90 lý yýllarda yaþadýk,raflar boþalmýþtý.
Sonra kayýt dýþý var diye kimse sýzlanmasýn.
Þahýs hesabýndaki dövize vergi yok,þirket kurup dövizini kasaya koydunmu yolunacak kaz oluyorsunuz.
YTD
malaklar hep yatmaz ya dostum ..çok da þirin hayvanlardýr.Büyüyünce de manda arabasýný çekerler ..daðdan odun ,harman yerine ekin bahçeden fýndýk taþýrlarda bana mýsýn demezler...
malak gibi yatmak deyimi yanlýþ biliniyormuþ...onun aslý balakmýþ bende sonradan öðrendim.
insanýn çocukluðu mandalarla geçince haliyle duyarlýlýk oluþuyor tabi
Yatýrým uzmaný deðilim .Aracý kurumlarda bolca uzman ve uzman görüþleri var.
4 ay önce profösönellerin ve bizler gibi oyuncularýn model portföylerinde bankalar vardý oda bilançolardan dolayý bir hareket idi.Çoðu bilançolardan önce çýktý bende aynýsý yaptým yalnýz o gizli eli farkeden yeniden trene atladý sadece bu süreç atladýðý duraklar deðiþti oyuncular içinde , ama kimse bu kadar prim yapacaðýný tahmin etmedi .Bugun bankalarda uyguladýklarý sistemi sadece kumarhanenin sahibi yapar çünkü zarlar her yerde hileli .
cuma günü AK kýza 320 milyon giriyor , ama tahta spotta yokeskiden tahtalarda alýcý satýcý da gerçek oyuncu olurdu þimdi kendi bacaklarý ile oynuyor sistem nasýl yukarý gittiðinin onlar için önemi yok bana göre bu net.
Büyük þirketler ile KOBÝ leri kýyaslamanýn pek doðru olmadýðýný düþünüyorum,Kobi de ne bütçe müdürü nede finansman müdürü bulunacaðýný da sanmýyorum.
YTD
Buraya geliyor millet bankalar þöyle böyle ben demiþtim diyor baþta gundiþ
varmý elinde malýn üzerine yatýp buralara kadar tutundun mu diyorsun ses yok.
sonuç olarak baþýndan, ortasýnda ,sonundan herkes birþeyler almýþtýr.
Evet çalýþmadým..Borsacý al sat cý adamým ben..Siz belli ki profesyonelsiniz bu konuda..
Müthiþ..
Benden bu konularda çok daha bilgilisiniz..
Paylaþýrsanýz sevinirim..
Samimiyetimle söylüyorum..Herhangi bi laf sokma deðil.
Herkes biþiler öðrenmiþ olur..Forumun amacý da bu bence zaten..
Bilgi ..
Yer Ýmleri