ülkede petrol satýlýyor, kimya üretiliyor ama kimse çelik kullanýyor. daha öncede yazdým ya, bu 150 milyon lotu satan yabancýdan malý biz almalýydýk, bu malý yerli bir mal spek aldý, garanti gibi yapacak, sadece zamana oynuyor.
ülkede petrol satýlýyor, kimya üretiliyor ama kimse çelik kullanýyor. daha öncede yazdým ya, bu 150 milyon lotu satan yabancýdan malý biz almalýydýk, bu malý yerli bir mal spek aldý, garanti gibi yapacak, sadece zamana oynuyor.
Rica ederim hocam hatýrladýðým kadarýyla dünyanýn her yerinde belli standartlarda yaþamak için ortalama aylýk 3bin dolar yeterli geliyordu(eski bilgi ama 3 aþaðý 5 yukarý bu oranlardýr). Haliyle 100 bin lot ereðli genel olarak bu düzeni kurmak için yeterli olabilir diye düþünüyorum bende tabi yolumuz uzun oraya.
Sasa ve hektaþ yatýrýmcýlarýnýn fanatikliklerini anlýyorum
Borsada kazanan haklýdýr
Adamlar çatýr çatýr büyük kazandý
Çünkü arkalarýnda dað gibi patron var
Oyak ise son 5 yýldýr tüm ilgi ve þefkatini
Hem büyüme hem sermaye olarak Hektaþ a verdi
Neden ?
Çünkü Oyak ta çok iyi biliyor ki Türkiye gibi sermayenin büyük maliyeti olan bir ülkede
Parasal olarak büyüme ancak ve ancak organik büyüme ile saðlanabilir
Ereðli organik büyümesini yýllar önce tamamlamýþ ve organik büyüme limitini sýfýrlamýþ bir yapý
Büyüyebilmesinin tek yolu inorganik büyüme þekli
Bunu Ýngiliz british steel ile yapmayý denediler olmadý
Allahtan da olmadý zira o þirketi alan Çinliler geçen hafta 500 milyon paundluk kurtarma talep ettiler Ýngiliz devletinden
Sektör büyümek için hiç elveriþli ve cazip fýrsatlar sunmuyor
Ancak Ereðli için bence tecrübesi olan madencilik alanýnda inorganik büyüme fýrsatlarý var
Ancak bu vizyon ve istek Oyak ta yok görünüyor
Onlarýn yýllardýr akýllarý kuruyemiþ çerez çikolata þirketi almaya çalýþýyor
Tek doðru yaptýklarý iþ hektaþ ý büyütmek oldu
Ulusoy Oyak a çað atlatan adamdý
Þimdikilerin Ulusoy un %20 si kadar vizyonu yok
Sonuç itibariyle önümüzdeki seçimlerde ülkede bir þeyler deðiþir ise
Akabinde deðiþim sýraya girip Oyak a da gelecek
Bu kaçýnýlmaz
Ýþte o zaman oturup tekrar bir ne olur biterin hesabý yapýlýr
Bunlar haricinde alçak sürünmeye alýþsanýz iyi edersiniz
Psikoloji ve beden saðlýðý için !
Az insan çok huzur
Pandeminin ekonomik etkileri halen tam atlatýlabilmiþ deðil. Tüm dünyada pandemi yardýmlarý adý altýnda basýlan para dünyada enflasyon yarattý. Resesyon söylentileri vs. tedarik zincirinde problemler devam ediyor. Dünyada talep halen istenilen seviyelerde deðil. Dolayýsý ile bir çok sektörde miktarsal olarak küçülme veya yerinde sayma durumu var.
Ýþler normale döndüðünde Ereðli ve Ýsdemir de pazardaki payýna göre kendine düþeni alacaktýr diye düþünüyorum.
Çelik hayatýmýzda hep var olacak.
BOF tesisler de hep var olacak kafanýzý çok yormayýn yeþil enerji karbon vs. gibi konularaEreðli ve Ýsdemir Türkiye'nin stratejik öneme sahip önemli sanayi þirketlerindendir. Yatýrým yapmasý zorunlu þartlar oluþtuðunda bunun en iyisini yapmaya muktedirdir.
Allah nasip ederse bu yýldan itibaren Ereðli temettülerini artýk 5'e böleceðim,
Kendi BES hesabýma tavandan ödeme
Hanýmýn BES hesabýma tavandan ödeme
Bir tane ayrý fon portföyü yaptým oraya yine BES kadar ödeme
Hanýma 2 adet 20'þer gram bilezik.
Kalanlarda tekrar Ereðli olacak.
Þirketle ilgili çok kötü bir durum olmazsa 10-15-20 yýl bu döngüde devam etmeyi planlýyorum ömrümüz olursa inþallah. Ondan sonra tam emeklilik dönemi.
Daha önce yazmýþtým ömrümü tamamladýðýmda 1/10.000 pay sahipliði miras býrakmak istiyorum çocuklarýma. Ýnþallah nasip olur arkamýzdan dua ederler.
Paylaþýmlarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
Ereðli ve Ýsdemiri olan yatýrýmcý hisse fiyatýný deðil temettü büyümesini takip etmeli.
Eðer hisse fiyatýndan ziyade temettü tutarlarý yerlerde sürünmeye devam ediyorsa esas o zaman ortaklýk sorgulanmalý.
Paylaþýmlarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri